ÅSTED: Kvinnen fra Mandal hadde ifølge vitneforklaringer vært flere ganger på dette kultur-treffstedet i Berlin før hun ble funnet død 13. juni. Politiet har funnet tekniske spor som utpeker galleriet som drapsåsted. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET.
ÅSTED: Kvinnen fra Mandal hadde ifølge vitneforklaringer vært flere ganger på dette kultur-treffstedet i Berlin før hun ble funnet død 13. juni. Politiet har funnet tekniske spor som utpeker galleriet som drapsåsted. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET.Vis mer

To tiltalt etter drap på norsk kvinne i Berlin

Norske Lene Sand ble drept i Berlin i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En chilensk mann er tiltalt for drapet, en kamerat er tiltalt for å ha hjulpet til med å frakte den døde bort i en koffert.

De to må møte i retten i høst, trolig i august eller september, skriver Aftenposten.

Lene Sand (36) fra Mandal var på besøk i Berlin da hun ble drept i begynnelsen av juni i fjor.

Sand ble funnet den 13. juni, da en mann trakk i land en koffert som fløt i elva Spree. Da han åpnet den første, fant han nok en koffert - og inne i den lå den døde kvinnen.

Politiet mener chileneren (39) drepte henne med kniv i et kunstgalleri natten mellom 2. og 3. juni.

En kamerat av 39-åringen skal også ha vært til stede.

 DREPT  - Vår skjønne unike Lene har brått og brutalt blitt revet fra oss, skrev Lene Sands familie i en uttalelse forrige sommer. Foto: Privat
DREPT - Vår skjønne unike Lene har brått og brutalt blitt revet fra oss, skrev Lene Sands familie i en uttalelse forrige sommer. Foto: Privat Vis mer

Ifølge Aftenposten skal den døde kvinnen ha ligget i et siderom i galleriet imellom fem og ti dager, mens publikum besøkte kunstutstillingen der.

De to mennene skal i mellomtiden ha malt veggene som var tilsølt av blod, for å skjule spor.

Chilenere ble pågrepet i Mexico i august i fjor og utlevert til Tyskland i mars i år. Kameraten hans er tiltalt for bistand etter drapet. Politiet mener de to mennene la liket i trillekofferten og at den ble fraktet gjennom byen med T-banen.

Så ble kofferten forsøkt senket i elva Spree, der den ble funnet.

Bistandsadvokaten til Lene Sands familie, Patrick Lundevall-Unger, sier til Aftenposten at drapet har vært en enorm belastning for familien, men at flere pårørende planlegger å være til stede under rettssaken til høsten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram