To timer gratis leksehjelp og én ny skoletime i uka

Mer enn én milliard til skolene i budsjettet. Statsråd Solhjell jubler.

FORNØYD?Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell på besøk på SFO ved Vigernes skole. Det er satt av penger i budsjettet til mer leksehjelp på skolen, og én ekstra skoletime i de fire første barneskoleåra. FOTO: KRISTER SØRBØ
FORNØYD?Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell på besøk på SFO ved Vigernes skole. Det er satt av penger i budsjettet til mer leksehjelp på skolen, og én ekstra skoletime i de fire første barneskoleåra. FOTO: KRISTER SØRBØ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Etter det Dagbladet erfarerer har SV fått gjennomslag for flere av de viktigste punktene i Soria Moria II-plattformen i statsbudsjettet. I sum er budsjettet til skole utvidet med godt over en milliard kroner.

- Dette er et veldig godt utdanningsbudsjett, og kanskje den største satsingen siden vi fikk regjeringsmakt, sier Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.

Kunnskapsministeren er godt fornøyd med budsjettet.

- Det jeg kanskje er mest fornøyd med, er innsatsen med leksehjelp, og arbeidet mot frafall i videregående, sier Solhjell til Dagbladet.

• Se alle budsjettlekkasjene her.

Dette er de viktigste budsjettpunktene for skole og SFO:

Barneskolen:• På første til fjerde trinn finansieres to gratistimer med leksehjelp. Planen er at dette skal utvides til én time hver dag etter hvert.• På første til fjerde trinn innføres det én ny undervisningstime hver uke.• 40 millioner settes av til kulturskolen, og det skal innføres forsøk med kulturskoleaktiviteter i SFO.

- Leksehjelp er viktig, siden vi vet at en god del elever ikke får nok hjelp. Dette er viktig for at alle barn skal få like muligheter, sier Solhjell til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer