To trekk og vekk me'rem

VeraVera overtar fredagskvelden Nå er det jentenes tur å lage helgeundeholdning på NRK1. Vera Kvaal og Vera Michaelsen kaster gamlegutta ut i høstmørket og tar kommandoen i tv-ruta med VeraVera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vera Kvaal og Vera Michaelsen velger ut alt etter eget hode: Tema som hvorfor homser elsker sex eller hvorfor grønne planter dør, den beste norske musikken og ukens diva. Et subjektivt program garantert fritt for debatter.

- Ta for eksempel Uma Thurmann, en ufyselig vakker kvinne. Det finnes en drøss med damer vi er misunnelige på, og dem vil vi snakke om, stønner Micaelsen fortørnet.

Ubeskjeden

NRKs yngste programleder for et bredt underholdningsprogram i beste sendetid noensinne. Helt til Vera Kvaal ubeskjedent minner om at hun også såvidt var fylt 22 da hun sto i studio med Harald Tusberg. Det er ti år siden i år.

- Vera lurer på om grønne planter lever av kjærlighet alene. Det skal vi ta opp, i tillegg til mange "ismer" innenfor politikk og samfunnsspørsmål, forklarer Kvaal som også vil sette fokus på alle dem vi elsker å hate.

- Polfarere, jeg hater polfarere! Og menn som absolutt må ro til Shetlandsøyene.

Alle skjønner jo at det er dumt å ro til Shetlandsøyene, utbryter Michaelsen og balanserer hele tida på kanten av hva man kan si som programleder i NRK.

Studio får stue, takterrasse, soverom og eget terapirom med sjeselong hvor Kvaal kan samtale med trengende. VeraVeras "hjemme-hos"-studio er holdt i grelle farger. Pastelltoner og skinnsofaer er forbeholdt lørdagene i NRK.

- Fredagen er litt mer rocka, sier Kvaal som gleder seg til å drive med tøys og tull etter en vår med seriøse diskusjoner i NRK2. Selv om hun understreker at dette også er alvorlig. Elleve ukers sendetid arvet etter "Wiese" og "Rondo" forplikter.

- Jeg ville i hvert fall hatt kjempehøye forventninger til to damer som skulle ha fredagsunderholdningen for første gang, supplerer Micaelsen.

"Vera i dag"

Der hvor Wiese og Nome var engasjerte, er VeraVera aktuelle. Rubrikken "Vera i dag" blir en oppsummering av ukas viktigste verdensbegivenheter.

- Vi blir de første nyhetsoppleserne i NRKs historie som får stoler med hjul, sier Kvaal. Vera og Vera gleder seg til å kjøre rundt.

- Det blir mer et show enn et talkshow, konkluderer Kvaal når vi prøver å definere programvaren, som også blir en musikkbegivenhet. Artistene skal bare være norske og "levende". I studio får de utfolde seg fra to scener, hvorav en uplugget.

- Vi skal ikke snakke med artistene, legger Kvaal til og det er vår tur til å sukke lettet. Gruppene behøver heller ikke komme med ny plate i morgen for å slippe til, men må oppfylle den eneste regelen som gjelder: Alt må falle i Veras og Veras smak.

BLÅSER I GAMLEGUTTA: Vera Kvaal og Vera Michaelsen omgitt av idolene før debuten 19.september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer