To tyrkiske soldater drept av bilbombe i Tyrkia

Dagen etter avsluttet fred mellom Tyrkia og PKK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To tyrkiske soldater er drept og fire såret i et bombeangrep mot bilkolonnen deres i den kurdiske delen av landet, melder NTB.

Bilbomben gikk av mens soldatene var på vei langs en vei i Lice-distriktet i Diyarbakir-provinsen sent lørdag kveld.

Angrepet skjedde dagen etter at den kurdiske PKK-organisasjonen uttalte at dens to år gamle våpenhvile med tyrkiske myndigheter var slutt etter tyrkiske flyangrep mot PKK-baser i Nord-Irak.

Angrep fordømt av KRG Lørdag fordømte de lokale kurdiske myndighetene (KRG) Tyrkias angrep på militsen, ifølge Al-Jazeera.

De skal også ha ringt Tyrkias statsminister, Ahmed Davutoglu, for å etterspørre en avslutning av konflikten.

- Masoud Barzani, vår president, ringte han for å etterspørre at konflikten ikke skulle eskalere mer. Fred er den eneste måten vi kan løse våre problemer og år med forhandlinger er bedre enn en time med krig, skriver KRG på sine hjemmesider.

Del av større konflikt Konflikten mellom Tyrkia og PKK er en del av en større konflikt i området som har drevet flere millioner på flukt, der IS og Syrias president Bashir al-Assad har vært sentrale aktører.

Ved siden av å angripe stillingene til PKK har tyrkerne også bombet IS-baser i Syria. Dette etter en lengre periode der de først og fremst beskyttet sine egne grenser.

Den venstreradikale bevegelsen PKK har så langt i krigen vært et sentralt hinder for den fundamentalistiske grupperingens framrykking i området, deriblant i den syriske byen Kobani.

- IS tjener på tyrkisk inntog Ifølge NTB mener flere eksperter at IS på sikt vil tjene på Tyrkias inntreden i krigen.

- Jeg tror at IS kommer til å tjene på dette. I stedet for at styrkene samles mot IS, kommer de til å bekjempe hverandre, sier Helin Sahin i Palmecentret til TT.

Både IS og PKK-bevegelsen er regnet som terrorgrupper av Norge, NATO og EU.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer