To tyske fiskere funnet i god behold i Rogaland

Utenfor Egersund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To tyske fisketurister ble meldt savnet etter at de ikke kom tilbake fra fisketur utenfor Egersund i Rogaland søndag.

De to tyske mennene, 63 og 74 år gamle, ble meldt savnet ved 00.30-tiden natt til mandag.

Klokka 05:38 melder politiet i Rogaland at begge er funent i god behold.

- Funn av de to savnede tyske fiskerne ved Seglemstranda på Eigerøy. Begge var i god behold, skriver Rogaland politidistrikt på Twitter.

De ble sist observert på sjøen utenfor Nordre Eigerøya ved 17-tiden søndag ettermiddag av en annen båt som valgte å dra inn til land da været ble dårligere.

- De ble meldt savnet av hyttenaboene, noen andre tyskere som også er i Norge for å fiske, da de ikke kom tilbake fra turen, sa Bjørn Jarle Åmlid, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

De savnede var ute i en 15-fots åpen båt med påhengsmotor. Kystvakten, redningsskøyten, en losbåt og et redningshelikopter er satt inn i søket etter de to fisketuristene. Letemannskapene vil i første omgang konsentrere søket fra Nordre Eigerøy og nordover. Det er dårlig vær i leteområdet natt til mandag, det blåser liten kuling, opp mot stiv kuling, og det er grov sjø, ifølge letemannskapene.