- To tyske gisler drept i Afghanistan

Taliban truer med å henrette 18 sørkoreanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Taliban hevder å ha drept to tyske ingeniørene de har holdt som gisler siden torsdag, melder nyhetsbyrået AP.

Tilbaketrekning
En talsmann for Taliban forteller at begge tyskerene ble skutt og drept med en times mellom i formiddag.

Den militante organisasjonen har de siste dagene truet med å drepe gislene, hvis ikke Tyskland gikk med på å trekke sine tropper ut av Afghanistan.

I tillegg krevde geriljaen løslatelse av talibanske fanger.

Opplysningene om henrettelser har ikke blitt bekreftet fra andre hold.

Lover flere henrettelser

De to tyske ingeniørene jobbet med å bygge demning i Wardak-provinsen, da de ble kidnappet sammen med fem afghanske kollegaer.

Samme dag ble også minst 18 sørkoreanere overfalt og kidnappet under en busstur fra hovedstaden Kabul til Kandahar sør i landet.

FØR AVREISE: Her er den sørkoreanske gruppen avbildet før avreise til Afghanistan. Kidnapping har fått stor oppmerksomhet i Sør-Korea. Flere fredsdemonstrasjoner har funnet sted i Seoul de siste dagene. Deltakerne krever at landet trekker sine tropper ut av Afghanistan. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
FØR AVREISE: Her er den sørkoreanske gruppen avbildet før avreise til Afghanistan. Kidnapping har fått stor oppmerksomhet i Sør-Korea. Flere fredsdemonstrasjoner har funnet sted i Seoul de siste dagene. Deltakerne krever at landet trekker sine tropper ut av Afghanistan. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Sør-Korea har fått det samme ultimatumet som Tyskland. Trekk ut troppene umiddelbart hvis dere ønsker å se gislene igjen i livet.

Den sørkoreanske presidenten Roh Moo-hyun gikk ut i løpet av morgentimene i dag og lovet å gjøre alt i hans makt for å forsøke å redde de kidnappede medborgerne.