OPERASANGERE: De tyske operasangerne Oleg Bryjak og Maria Radner var på vei hjem etter å ha spilt forestilling i Barcelona. Foto: Gran Teatre del Liceu
OPERASANGERE: De tyske operasangerne Oleg Bryjak og Maria Radner var på vei hjem etter å ha spilt forestilling i Barcelona. Foto: Gran Teatre del LiceuVis mer

To tyske operasangere på ulykkesflyet

- Vi er lamslått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De tyske operasangerene Maria Radner (34) og Oleg Bryjak (54) er blant de som er savnet etter at Germanwings-flyet styrtet i de franske alpene tidligere i dag.

Begge to var på vei hjem til Düsseldorf etter å ha spilt Alberich og Erda i en opsetting av Richard Wagners «Siegfried» på Gran Teatre del Liceu i Barcelona.

BBC melder at også Maria Radners mann og deres baby var ombord på flyet.

Die Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf er nå i sorg etter å ha mistet Oleg Bryjak, som har vært ansatt siden 96/97.

- Vi har mistet en fantastisk artist og person i Oleg Bryjak. Vi er lamslått, sier regissør ved operahuset i Düsseldorf, Christoph Meyer.

Bryjak har spilt i forestillinger verden over, og har vært et medlem av Die Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf siden 96/97.

 Det er fra før av kjent at 16 tyske skolebarn og to lærere fra Joseph-König-Gymnasium i den lille byen Haltern am See var på ulykkesflyet.

Det var totalt 150 mennesker på flyet som gikk ned i de franske alpene.

Germanwings fortalte tidligere i dag at det var 67 tyskere om bord. I tillegg til 45 spanjoler, skal det også ha vært flere tyrkere på flyet.

Utenriksdepartementene i Nederland, Belgia, Israel og Danmark har bekreftet at de har mistet minst én statsborger.  

Utenriksdepartementet i Australia bekrefter at to av deres statsborgere var på flyet.