Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To tyske tollbetjenter skutt ved grensa

GÖRLITZ (NTB-DPA-Reuters): To tyske tollbetjenter ble i morges skutt ned og drept under en rutinekontroll ved en grenseovergang mellom Polen og Tyskland, opplyste tysk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To busspassasjerer ble også skadd i skuddramet som fant sted på Gørlitz-grensestasjon, som ligger rundt 100 km øst for Dresden.

Tollbetjentene ble skutt av en mann fra Kasakhstan da de ville foreta en rutinekontroll av en buss på vei inn i Tyskland fra Polen.

Ifølge det tyske tollvesenet grep mannen en av tollbetjentenes pistol fra pistolhylsen og skjøt de to betjentene fra kloss hold. Den ene av de to tollbetjentene døde på stedet, mens den andre døde kort tid etter til tross for iherdig førstehjelp.<7b<
Det var mellom 15 og 20 passasjerer i bussen, og to av passasjerne ble også skadd under skytingen som skjedde tidlig i dag tidlig. Den mistenkte drapsmannen hoppet ut av et av bussens vinduer, men ble raskt innhentet og arrestert.
Bussen hadde like før gjennomgått en annen rutinekontroll, og årsaken til at den andre inspeksjonen utløste skytingen, er ikke kjent.
Grensen mellom Tyskland og Polen regnes som en av de farligste av Tysklands grenser fordi øst-europeere og flyktninger fra hele verden ofte prøver å ta seg ulovlig inn i EU herfra. Det er også stor smuglervirksomhet over denne grensen. Virksomheten omfatter alt fra narkotika, sigaretter og flyktninger fra den tredje verden.
Mange av de kriminelle som krysser grensen som er innstilt på å ty til vold for å slippe gjennom, ifølge tysk tollvesen.
Grenseovergangen ble midlertidig stengt som følge av skytedramaet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!