MERKBAR NEDGANG:  Det er trolig grenserestriksjoner mellom Danmark og Sverige som har ført til langt mindre pågang hos politiets grensekontroll på Svinesund. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
MERKBAR NEDGANG: Det er trolig grenserestriksjoner mellom Danmark og Sverige som har ført til langt mindre pågang hos politiets grensekontroll på Svinesund. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.Vis mer

To uker siden: 426, forrige uke: 200, nå: 28 asylsøkere

Asylstrømmen over Svinesund har bråstoppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strengere grensekontroll mellom Sverige og Danmark har trolig bidratt til at asylstrømmen til Norge over Svinesund har avtatt markant.

Fram til forrige uke kom det flere hundre asylsøkere i uka over grensa til Østfold fra Sverige. Men nå har asylsøkerstrømmen så å si stanset opp, melder NRK.

Trolig er dette en følge av skjerpet grensekontroll mellom Sverige og Danmark, strengere asylpolitikk og intensivert informasjonsvirksomhet i land hvor mange reiser fra.

- Vi mener at hovedårsaken er den skjerpede svenske grensekontrollen mot Danmark. Den fører nå til en drastisk reduksjon i antall asylsøkere her, sier leder Merete Beck for utlendingsenheten i Østfold politidistrikt.

Denne uka har Østfold politidistrikt bare registrert 28 asylsøkere til sammen. Tallet uka før var 200, og uka før der igjen 426.

- Norske myndigheters informasjon i andre land om skjerpet asylpolitikk kan ha en effekt, det samme kan økt norsk kontroll ha, og det enkle faktum at det alltid er en reduksjon i asylsøkerstrømmen når det blir vinter, sier Beck til NRK.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram