To uker varetekt for drapssiktet

Den 54 år gamle mannen som er siktet for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen er varetektsfengslet i to uker av Larvik forhørsrett i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ba i retten om at siktede skulle fengsles i fire uker, men retten mente to uker fikk holde. I alvorlige drapssaker er det vanlig at drapssiktede får minst fire uker varetektsfengsling.

54-åringen, som nekter straffeskyld etter siktelsen, får ikke lov å lese verken brev, aviser eller høre på radio og se på tv i varetektstiden. Han får i tillegg besøksforbud.

- Vi er veldig fornøyd med kjennelsen. I og med at politiet har gått ut og vært så skråsikre på at de har tatt rett mann, er den oppsiktsvekkende, sier siktedes advokat, Jonny Sveen, til NTB.

Nye spor

54-åringens forsvarer ba i retten politiet om å etterforske tre konkrete spor i saken. Politimesteren, som leder etterforskningen, har sagt seg villig til å gjøre det.

Larvik forhørsrett mener det er skjellig grunn til å mistenke Sandefjordsmannen for barnedrapet. Hans forsvarer Johnny Sveen mener politiet har tatt feil mann, men politiet er av en annen oppfatning.