To ukers fengsling i Tom-saken

Politiet i Stavanger vil be om to ukers fengsling for de tre som er siktet for å ha avgitt falsk forklaring i forbindelse med forsvinningen til den 18 år gamle Tom Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er overbevist om at de tre kan ha noe med forsvinningen å gjøre. De tre, to menn på 17 og 25 år av vietnamesisk opprinnelse og en mann på 24 år, er alle gamle kjenninger av politiet.

Konstruert

- Ingen av dem har tilstått at de har noe med forsvinningen å gjøre, sier politiavdelingssjef Olaus Østebø ved Stavanger politidistrikt.

Politiet mener at de tre siktede har konstruert en historie om hvor de var på tidspunktet da Tom Halvorsen forsvant. De tre skal ha vært i avhør som vitner i saken, og der skal de ha avgitt forklaringer som politiet mener er påfallende like og som virker oppkonstruerte. Tirsdag ble de siktedes hjem ransaket.

Ikke funnet

Blårussen Tom Halvorsen forsvant fra sitt hjem i Tananger i Sola kommune natt til 1. mai. Han dukket aldri opp på et russetreff slik han hadde avtalt med en russevenn.

Politiet har gjennomført omfattende søk etter den savnede blårussen i fjorden ved Tananger-området. Mellom 150 og 180 personer lette tirsdag forgjeves etter 18-åringen. Soldater fra KNM Harald Haarfagre, politiet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp finkjemmet området rundt guttens hjem. Det ble også lett i Tananger sentrum og et strandområde.

(NTB)