Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To ukers fengsling

Den 39 år gamle Ørje-mannen, som er siktet for drapet på Marit Ødegaard (76) for halvannet år siden, er fengslet for to uker med brev- og besøksforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde bedt om at mannen ble fengslet i fire uker. Politiinspektør Dag Borge Svendsen ved Halden politistasjon vil overfor NTB ikke kommentere hvorfor forhørsretten ikke gikk med på mer enn to uker. Fengslingstiden vil ikke bli påkjært, sier Borge Svendsen.

39-åringen er siktet for drap under særdeles skjerpende omstendigheter, og drapet er trolig gjennomført for å dekke over en annen forbrytelse, mener politiet.

Marit Ødegaard ble slått i hjel med et økseskaft i sitt hjem. Vel 25.000 kroner ble stjålet fra Hydro/Texaco-stasjonen hun bestyrte ved E18 like ved svenskegrensen. For 25 år siden arbeidet den siktede på denne bensinstasjonen.

Politiet mener at Ørje-mannen ikke har alibi for drapsnatten i oktober 2000. Han ble avhørt av politiet flere ganger etter drapet, men han er en av en rekke personer som politiet ikke har sjekket ut av saken.

(NTB)

Hele Norges coronakart