To ukers varetekt for mann i 30-årene etter dødsfall i Hedmark

Siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene ble mandag varetektsfengslet i 14 dager, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at en mann fredag ble funnet død på Tobøl i Eidskog kommune i Hedmark.

- Siktede har godtatt varetektsfengsling i 14 dager med brev- og besøksforbud, opplyser politiadvokat Bjørn Erik Pettersen i Hedmark politidistrikt.

Siden mannen i 30-årene godtok fengsling, ble det ikke holdt rettsmøte i Glåmdal tingrett mandag formiddag, men kontorforretning.

Pettersen opplyser at etterforskningen fortsetter med avhør og videre arbeid med kriminalteknikere på stedet der den døde mannen ble funnet.

Mannen i 30-årene er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter straffelovens paragraf 229, tredje straffealternativ.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sa mannens forsvarer, Ingunn Camilla Tangen, til NTB søndag kveld.

Det var fredag at en mann ble funnet død utenfor en bolig på Tobøl i Eidskog kommune. Den siktede ble pågrepet samme dag i nærheten av stedet. De to mennene var bekjente av hverandre. Politiet regner med at den avdøde blir obdusert i løpet av mandag, og at dødsårsak ikke kan fastslås før den foreløpige obduksjonsrapporten er klar.

(NTB)