Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To ukjente overfallsvoldtekter

Politiet i Stavanger går ut med signalement fem måneder etter.

 MER I STAVNGER:  Politiet i Stavanger forteller nå om to overfallsvaoldtekter i byen tidligere i år - den ene allerede i februar her ved Stavanger domkirke. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen, Scanpix.
MER I STAVNGER: Politiet i Stavanger forteller nå om to overfallsvaoldtekter i byen tidligere i år - den ene allerede i februar her ved Stavanger domkirke. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen, Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To unge kvinner er blitt utsatt for overfallsvoldtekt i Stavanger i år.

Ingen av sakene har vært offentlig kjent tidligere.

Etter et tilfelle i Oslo sist helg, gikk stortingsrepresentant Hadia Tajik ut i Dagbladet og fortalte hva Stavanger har gjort for å få bukt med problemet.

I midten av februar ble en ung kvinne overfalt og voldtatt utenfor Stavanger domkirke. Nå går politiet ut med signalement på den ukjente gjerningsmannen, skriver Stavanger Aftenblad.

Fungerende politistasjonssjef Kristian Johansen opplyser at den første voldtekten skal ha skjedd natt til onsdag 16. februar.

Kvinnen er rundt 20 år, gjerningsmannen er oppgitt å være rundt 45 år, trolig afrikaner.

- Han hadde dårlige tenner og er mellom 170 og 175 centimeter høy. Vi har ingen mistenkte, sier Johansen.

22-åring siktet Heller ikke den andre overfallsvoldtekten i byen i år har vært kjent før nå.

Her har politiet siktet en 22-åring. Voldtekten skal ha skjedd inne på et toalett på et utested i sentrum 13. mai.

Politiet karakteriserer saken som en overfallsvoldtekt. 22-åringen ble pågrepet kort tid etter den angivelige voldtekten. 16. mai ble han varetektsfengslet i Stavanger tingrett.

I fengslingskjennelsen kommer framgår det at siktede er fra Gambia, og at han dagen før han skal ha begått voldtekten, fikk endelig avslag på søknad om opphold i Norge. Mannen nekter for å ha gjort noe straffbart.

Ikke-vestlig I 2009 ble det anmeldt 23 overfallsvoldtekter og forsøk på dette i Stavanger. 17 av 18 gjerningsmenn bak de siste kjente overfallsvoldtektene var av ikke-vestlig opprinnelse.

Fra 8. november 2009 til 16. februar 2011 var Stavanger angivelig fri for overfallsvoldtekter. I fjor høst fikk Rogaland politidistrikt ros av justisminister Knut Storberget (Ap) for innsatsen og mente at andre politidistrikter burde dra nytte av erfaringen fra Stavanger.

(NTB).

 I FLERE BYER:  Fokuset på overfallsvoldtekter ble skjerpet etter at en kvinne ble overfalt på lyse kvelden sist lørdag på en gangsti her i Vår Frelsers gravlund i Oslo. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.
I FLERE BYER: Fokuset på overfallsvoldtekter ble skjerpet etter at en kvinne ble overfalt på lyse kvelden sist lørdag på en gangsti her i Vår Frelsers gravlund i Oslo. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET. Vis mer