- To ukrainske jagerfly skutt ned av opprørere

Opplyser forsvaret i Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En talsperson for det ukrainske forsvaret opplyser at de pro-russiske opprørere har skutt ned to ukrainske jagerfly, skriver Reuters.

To fly De to jagerflyene ble skutt ned i nærheten av Saur Mogila i Øst-Ukaina, ifølge ukrainske myndigheter. Dette er ikke langt fra området der passasjerflyet MH17 ble skutt ned på torsdag.

- To ukrainske Sukhoi-jagere er skutt ned. Flygernes skjebne er ikke kjent, sier forsvarets talsperson Oleksij Dmytrasjkivskijt. Jagerflyene var av typen Sukhoi Su-25.

Ifølge nyhetsbyrået AP har Dmytrasjkivskijt fortalt at begge flyene kan ha hatt to personer hver om bord.

Motstridende meldinger Det russiske nyhetsbyrået Interfax melder at et av jagerflyene ble truffet ved byen Snizhe, og at piloten klarte å skyte seg ut.

Det ukrainske forsvaret opplyser, ifølge CNN, at pilotene skjøt seg ut, og at flyene ble skutt ned eter et oppdrag i Dmytrivka i nærheten av grensa til Russland.

Opprørskilder sier til byrået at mannskap er sendt ut for å finne piloten. Det andre flyet ble ifølge samme kilde truffet, men forsvant mot nord. Russiske medier melder at opprørerne fant en fallskjerm tilhørende en av pilotene.

Det ukrainske forsvarsdepertementet bekrefter imidlertid at to jagerfly er skutt ned.

Ubekreftet video Seperatistlederen Igor Strelkov uttalte at prorussiske opprørere har tatt ned et fly og at piloten skjøt seg ut, men ga ikke ytterligere detaljer om hendelsen.

På en profil som skal tilhøre separatistlederen Igor Strelkov på det russiske nettstedet VK har han lagt ut en video som tilsynelatende skal vise nedskytingen.

På profilen bekrefter Strelkov at de skjøt ned to "fiendtlige fly" med luftvernskyts.

Den russiske TV-kanalen Life News siterer en kilde på at opprørerne skal ha brukt MANPADS-missiler for å skyte ned flyene.

Prorussiske separatister har tidligere skutt ned flere ukrainske militærfly i området og er også mistenkt for å ha stått bak nedskytingen av et passasjerfly fra Malaysia Airlines.

Harde kamper i øst Ukrainske styrker har de siste ukene presset de pro-russiske opprørerne tilbake, slik at de nå kontrollerer byene Donetsk og Lugansk, og noen områder rundt. Men opprørerne har bitt godt fra seg, og skal ha tatt tilbake noe land som ble tapt ved grensa til Russland.

Det graves nå skyttergraver i sentrum av millionbyen Donetsk, etter at opprørerne har forlatt byens utkanter. Der venter man på angrep fra ukrainske stridsvogner.

Dagbladet kommer med mer