To ungdommer drept i kollisjon med semitrailer

Ble sittende fastklemt i bilen. Tre andre alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To av de fem ungdommene som befant seg i personbilen som frontkolliderte med en semitrailer på E 16 mellom Grindaheim og Ryfoss ved Vang i Valdres like etter midnatt er nå bekreftet døde. Ungdommene ble sittende fastklemt i bilen de satt i etter kollisjonen med traileren.Føreren av traileren ble ikke fysisk skadd i ulykken.

-To av de skadde ungdommene har blitt fraktet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus, den siste er fraktet til Sykehuset i Gjøvik, opplyser operasjonsleder Jan Larstuen ved Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.no. 

Det var tidligere på kvelden samlet flere hundre ungdommer på et rusfritt ungdomsarrangement ved Grindaheim.

- Det er igangsatt kommunale krisetiltak etter kollisjonen, og helsestasjonen på kommunehuset i Vang er bemannet med helsepersonell og prest for de som har behov for å snakke med noen etter ulykken, opplyser Larstuen.

Politiet mottok meldingen om ulykken like etter midnatt lørdag. Ifølge NTB er det vinterføre på stedet, men ikke glattere enn normalt.

FRONTKOLLIDERTE: Volvoen de fem ungdommene satt i kolliderte med en trailer på E 16 mellom Grindaheim og Ryfoss. Foto: KYSTATLAS
FRONTKOLLIDERTE: Volvoen de fem ungdommene satt i kolliderte med en trailer på E 16 mellom Grindaheim og Ryfoss. Foto: KYSTATLAS Vis mer