To unge drept i trafikkulykke

To personer er døde og en er hardt skadd etter en bilulykke på Husnes i Kvinnherad mandag kveld. Høy hastighet er en sannsynlig årsak til ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 22.30-tiden i går kveld at to biler var involvert i en voldsom kollisjon på riksveien mellom Rosendal og Husnes i Kvinnherad kommune. Bilene ble totalskadd.

-En person døde på stedet, og to personer ble fraktet med ambulansebåt til Stord sykehus. En av dem døde på vei til sykehuset. De omkomne er begge 20 år, og den skadde er i midten av 20-årene, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Den skadde ble etter et opphold på Stord sykehus sendt videre til Haukeland sykehus i Bergen, og tilstanden er alvorlig, men stabil. Været var svært dårlig i området, og Luftambulansen kom seg derfor ikke fram til ulykkesstedet.

Det antas at en årsak til ulykken er høy fart, og øyenvitner sier til Bergens Tidene at to av bilene kjørte svært fort, og at det også var en tredje bil med i ulykken. Denne ble ifølge vitnene påkjørt bakfra.

-Vi antar at ulykken skjedde da den ene bilen var i ferd med å ta av til venstre og en annen bil kom bakfra i stor fart og ville kjøre forbi. Veistrekningen er et populært sted for å teste biler. Det er en jevn og oversiktlig strekning, sier operasjonsleder Sven Johannessen.

Lokalbefolkningen kaller veien «Stripo», fordi det er så populært å kappkjøre der.