Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asker-drapet:

To unge menn er siktet for drap på mann (31)

Ingen andre i leiligheten da politiet kom - sjekker bekjentskapskretsen.

PRESSEKONFERANSE: Få minutter etter at den første pressekonferansen ved Oslo Politihus ble avsluttet vendte leder for voldsavsnittet i Oslo, Grete Liten Metlid tilbake med ny informasjon. To personer hadde meldt seg i løpet av pressekonferansen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To unge menn er siktet for å ha drept en 31 år gammel mann i Asker søndag. Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.

De to mennene meldte seg i ettermiddag på politihuset i Oslo.

- De er nå begge siktet i saken, for drap eller medvirkning til drap. Avhørene pågår fortsatt, skriver politiinspektør og leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, i en SMS til Dagbladet.

Drapet skjedde i 31-åringens bopel i Åsliveien på Vettre i Asker søndag. Den drepte mannen er norsk statsborger med bakgrunn fra Iran. Ifølge VG skal 31-åringen være straffedømt en rekke ganger tidligere.

RUTE KNUST i den dreptes inngangsdør, men ikke av politiet, sier leder av voldsavsnittet i Oslo poltidistrikt, Grete Lien Metlid. Foto: Øistein Norum Monsen, Dagbladet. 
RUTE KNUST i den dreptes inngangsdør, men ikke av politiet, sier leder av voldsavsnittet i Oslo poltidistrikt, Grete Lien Metlid. Foto: Øistein Norum Monsen, Dagbladet.  Vis mer

Ifølge avisa skal de to mistenkte mennene ha oppsøkt 31-åringen søndag kveld. Bakgrunnen for besøket skal ha vært gjensidige trusler i et kriminelt miljø i Oslo.

Dagbladet var ved 31-åringens bolig på Vettre tidligere idag. En nabo forteller at politiet har vært på adressen flere ganger tidligere, seinest i november.

Nabo varslet

Norsk-iraneren vil bli obdusert i morgen, opplyste politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

Det var en nabo som varslet politiet 21.19 i går kveld. Mannen ble erklært død en halvtime seinere etter at livreddende tiltak ikke kunne hjelpe.

Det var ingen andre tilstede i leiligheten da politiet kom.

- Politiet sjekker blant annet avdødes bekjentskapskrets, sier Lien Metlid.

Pressekonferansen som skulle begynt klokka 14.30 om drapet i Asker søndag, kom først i gang om lag et kvarter forsinket. Årsaken var at de to mennene meldte seg på politihuset i Oslo.

Advokat Øivind Sterri og advokat Vidar Lind Iversen representerer hver av de to mistenkte i saken. Ingen av de ønsker å kommentere saken til Dagbladet.

Knust rute

Metlid sier til Dagbladet at hun ikke ønsker å si noe konkret om hvordan leiligheten så ut da politiet kom, men hun bekrefter at det ikke er politiet som har knust glassruta i inngangsdøra i 31-åringens bopel.

Etterforskningen av saken ledes fra seksjon for vold- og seksuallovbrudd i tett samarbeid med andre enheter og med politiet i Asker og Bærum.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling