To varetektsfengslet for to uker

De to vietnameserne som i går meldte seg for politiet etter skytingen ved «Baronen & Baronessen», ble i dag varetektsfengslet for to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to, som er 18 og 19 år gamle, er begge siktet for medvirkning til forsøk på overlagt drap. Begge ble fengslet med brev- og besøksforbud.

Thor Bache-Wiig er forsvarer for begge de to. Han sier til NTB at han vurderer å påkjære kjennelsen.

- Politiet mener det er skjellig grunn til mistanke mot de to. Det er jeg uenig i, sier han til NTB.

Var til stede

De to meldte seg for politiet i går. Ifølge politiet var årsaken til at de to meldte seg at de gjennom mediene etter hvert forsto at politiet ville ha tak i dem etter skyteepisoden utenfor utestedet Baronen & Baronessen natt til søndag, der seks personer ble skadd.

I avhør har de to bekreftet at de var til stede utenfor utestedet, og at de forsøkte å komme seg inn, men ble nektet adgang. Dette mener politiet er hovedårsaken til at skuddene senere ble løsnet.

Tran fortsatt på frifot

Den hovedsiktede etter skytedramaet, Hieu Hiep Tran (25) er fortsatt på frifot. Politiet har etterlyst ham gjennom Schengen-systemet.

Erik Lea var forsvarer for Tran da vietnameseren i 1995 var en av de tiltalte som ble frikjent i den såkalte Oslo S-saken der en 23 år gammel thailender ble drept med kniv. Lea har nå gitt opp å få tak i Hieu Hiep Tran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer