To varetektsfengslet for to uker

De to vietnameserne som i går meldte seg for politiet etter skytingen ved «Baronen & Baronessen», ble i dag varetektsfengslet for to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to, som er 18 og 19 år gamle, er begge siktet for medvirkning til forsøk på overlagt drap. Begge ble fengslet med brev- og besøksforbud.

Thor Bache-Wiig er forsvarer for begge de to. Han sier til NTB at han vurderer å påkjære kjennelsen.

- Politiet mener det er skjellig grunn til mistanke mot de to. Det er jeg uenig i, sier han til NTB.

Var til stede

De to meldte seg for politiet i går. Ifølge politiet var årsaken til at de to meldte seg at de gjennom mediene etter hvert forsto at politiet ville ha tak i dem etter skyteepisoden utenfor utestedet Baronen & Baronessen natt til søndag, der seks personer ble skadd.

I avhør har de to bekreftet at de var til stede utenfor utestedet, og at de forsøkte å komme seg inn, men ble nektet adgang. Dette mener politiet er hovedårsaken til at skuddene senere ble løsnet.

Tran fortsatt på frifot

Den hovedsiktede etter skytedramaet, Hieu Hiep Tran (25) er fortsatt på frifot. Politiet har etterlyst ham gjennom Schengen-systemet.

Erik Lea var forsvarer for Tran da vietnameseren i 1995 var en av de tiltalte som ble frikjent i den såkalte Oslo S-saken der en 23 år gammel thailender ble drept med kniv. Lea har nå gitt opp å få tak i Hieu Hiep Tran.

- Jeg har ikke hørt noe fra ham, og da jeg ikke klarte å komme i kontakt med ham den første dagen, ga jeg opp. Jeg har ingen formening om hvor han befinner seg. Nå får utspillet være hans, sier advokat Erik Lea til NTB.

I går ble Trans 24 år gamle bror varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud. Til sammen er dermed tre personer varetektsfengslet etter helgens skuddrama i Oslo.

(NTB)

ETTERLYST: Den hovedsiktede etter skytedramaet, Hieu Hiep Tran (25) er fortsatt på frifot.Foto: POLITIET/SCANPIX