- To verft vil bli nedlagt

Umoe-eier Jens Ulltveit-Moe tror Kjell Inge Røkke og Aker Maritime vil sørge for å få full kontroll over Kværners verft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil føre til en helt nødvendig omstrukturering av norsk verftsindustri. Jens Ulltveit-Moe regner med at minst to verft vil bli lagt ned som følge av oppkjøpet.

- Med dette som utgangspunkt kan Kjell Inge Røkke starte en helt nødvendig rekonstruksjon av norsk verftsindustri. Når en aktør har kontroll over fire verft, blir det mulig å gjennomføre en god og nødvendig omstrukturering. Min konklusjon er at Røkkes oppkjøp av Kværner var logisk. Her har markedet gjort jobben sin, sier Ulltveit-Moe.

Tidligere i sommer kjøpte ABB Umoe. En av forutsetningene for salget var at verftet i Haugesund skulle leve videre, sier Ulltveit-Moe.

Han vil ikke gi seg inn i spekulasjoner, men antyder likevel at de ansatte ved Aker Værdal og Kværner Rosenberg i Stavanger kan ha grunn til å bekymre seg.

- Som konkurrent har jeg observert at verftene i Egersund og på Stord holder meget høy kvalitet. Heldigvis er det ikke jeg som skal ta denne beslutningen.