BOMBET I 18 DAGER: Det syriske regimet har bombet byen Homs sammenhengende i 18 dager.
Foto: AFP PHOTO/HO/LCC SYRIA
BOMBET I 18 DAGER: Det syriske regimet har bombet byen Homs sammenhengende i 18 dager. Foto: AFP PHOTO/HO/LCC SYRIAVis mer

- To vestlige journalister drept i Homs

En amerikaner og en franskmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To vestlige journalister, en amerikaner og en franskmann er drept av granater i området hvor media oppholder seg i Baba Amr-området. Flere andre ble også drept og såret i angrepet.

Ifølge Reuters skal opposisjonsaktivister ha identifisert de to som amerikaneren Marie Colvin fra Sunday Times og den franske fotografen Remi Ochlik.

Et vitne forteller Reuters at granater traff bygget hvor journalistene bodde og at en rakett traff dem idet de prøvde å flykte. De har begge to jobbet mye i Midt-Østen.

Ber om bombepauser Regimet har bombet byen Homs siden 3. februar. Opposisjonen hevder minst 106 mennesker skal ha bli drept i angrepene i går, og Røde Kors har bedt om daglige pauser i bombingen slik at de kan komme seg inn med nødhjelp til de berørte områdene.

Aktivister hevder over 100 mennesker ble drept under gårsdagens angrep, over 40 av disse i byen Homs. Mange av innbyggerne i byen har vært sperret inne i husene sine de siste dagene, uten mulighet til å komme seg ut for å hente mat, drikke eller for å få medisinsk hjelp.

Konflikten i Syria er spesielt vanskelig å dekke for journalister ettersom opposisjonen stort sett er samlet i enklaver. Forrige uke døde journalisten Anthony Shadid fra New York Times av et astmaanfall da han prøvde å nå frem til en opposisjonsområde. Ubekreftede rapporter sier at også andre journalister skal være skadd etter dagens angrep.