<strong>RANSAKET BOLIG:</strong> Etter pågripelsen i september gjorde politiet flere beslag i legens hjem. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
RANSAKET BOLIG: Etter pågripelsen i september gjorde politiet flere beslag i legens hjem. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

To vitner bekrefter at de signerte testament etter at Anne døde

Drapssiktet lege konfrontert i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-legen i 50-åra som er siktet for drapet på sin samboer Anne Linell Sundt (39) nekter straffskyld.

Han ble pågrepet på sin arbeidsplass i september i år, ni måneder etter at Sundt ble funnet død i deres hjem 12. desember i fjor. Politiet mener han ga henne en overdose med medisiner.

I går var legen i nytt politiavhør. Etter det Dagbladet forstår ble mannen i avhøret konfrontert med opplysninger om det politiet mener kan være et mulig drapsmotiv - et testamente politiet mener er forfalsket.

- Etterforskningen har avdekket at siktede etter avdødes død henvendte seg til to personer og ba dem om å signere som vitner på et testamente han hadde med seg. Dette testamentet var angivelig skrevet av avdøde til fordel for siktede selv. De to personene etterkom ønsket og signerte som vitner på testamentet og tilbakedaterte signaturen sin. Disse to personene har bekreftet at de signerte i ettertid og sier at siktede henvendte seg til dem først etter kvinnens død, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet til Dagbladet.

Testamentet er datert i mai 2014, mens signeringen skal ha skjedd i januar i år, cirka en måned etter kvinnen testamentet handlet om sin død.

<strong>DØDE:</strong> Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat
DØDE: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat Vis mer

- Politiet har sendt testamentet til et laboratorium i utlandet for å analysere blekket, og svaret er at  signaturen fra vitnene er langt ferskere enn blekket i den øvrige testamentteksten, sier Henriksbø.

Om Sundt var klar over testamentet er uklart, men politiet mener med støtte fra de to vitnene altså det ble signert av dem først etter hennes død og at det dermed er falskt.

Politiet gjennomfører nå en grundigere bakgrunnssjekk av mannens økonomi for å finne ut om det er grunn å tro om han hadde økonomiske motiver. Siktede nekter straffskyld for drap og stiller seg uforstående til de falske vitneunderskriftene, får Dagbladet opplyst.

Dagbladet har foreløpig ikke kommet i kontakt med legens forsvarer, advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer