Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To voksne og tre barn reddet etter båtvelt

Kom seg i land fra Drammensfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble slått full redningsalarm i Drammenfjorden i ettermiddag etter observasjoner av en småbåt med fem personer som tippet rundt ved Gilhusodden.

- Vi har fått melding nå ved 15-tiden om at alle fem har kommet velberget i land.

- Og merk følgende: alle fem hadde på seg redningsvester, sier vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til Dagbladet.

Nesa opp Og han understreker samtidig forskjellen på flytevester og redningsvester, som profesjonelle redningsfolk sterkt anbefaler.

- Den ofte avgjørende fordelen med redningsvester, er at de snur folk rundt på ryggen automatisk når de havner i sjøen. Og særlig hvis du blir slått besvisstløs i fallet, kan det være helt avgjørende at du ligger med nesa opp, siterer Sunde fra ABC-en i redningslære.

Ifølge politiloggen til Søndre Buskerud politidistrikt ble det slått full uttryktning ved båtvelten, med politi, brannvesen og ambulanse.

De fem kom seg i land, blant annet ved hjelp av en mann i kano.

- Alle er uskadd, men medtatt, og de ble tatt hånd om av helsepersonell, skriver politiet.

Årsaken til båtvelten var trolig høye bølger. Jolla var på ti fot.