TO VOLDTEKTER I OSLO I NATT: Krimteknikere sikrer spor søndag ettermiddag etter én av voldtektene som skal ha skjedd i Slottsparken natt til søndag.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TO VOLDTEKTER I OSLO I NATT: Krimteknikere sikrer spor søndag ettermiddag etter én av voldtektene som skal ha skjedd i Slottsparken natt til søndag. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

To voldtekter i Oslo i natt

En 17 år gammel jente rømte naken etter voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 17 år gammel jente ble voldtatt i natt Det skal være den andre voldtekten i Oslo i løpet av natta. Også en 21 år gammel jente skal ha blitt voldtatt i slottsparken i natt. Politiet er oppgitt etter de to nye voldtektene i sentrum av hovedstaden.

- Det skjer altfor mange voldtekter i Oslo sentrum, hver helg får vi melding om voldtekter, sier vaktleder Per Olav Utgård ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

17-åringen ble funnet rundt halv ni-tiden i dag av en forbipasserende mann på vei til jobb.

- Han har forklart at han fant en naken jente på utsiden av en bygård, og hun fortalte at hun hadde blitt utsatt for en voldtekt i en leilighet i nærheten, sier vaktleder ved kriminalvakta i Oslo, Per Olav Utgaard til Dagbladet.

Jenta ble funnet i Torggata i Oslo, og voldtekten skal ha funnet sted i en bygård som ligger i en sidegate.

- Mannen fikk kledd på henne jakka sin, og gikk til politistasjonen i sentrum. Der bekreftet jenta at hun hadde blitt utsatt for voldtekt, sier Utgaard.

Kjenning av politiet - Politiet foretok en aksjon for å finne åstedet, og gjerningsmannen var også på stedet. Han ble pågrepet og satt i arresten. Pågripelsen var ikke dramatisk, sier Utgaard.

Politiet undersøker nå leiligheten hvor jenta skal ha blitt holdt fanget, og kriminalteknikerne er helt i startfasen.

- Jenta er på overgrepsmottaket hvor hun blir undersøkt og får behandling. Vi har foretatt et kort avhør av henne for å få oversikt over situasjonen, sier Utgaard.

Den 24 år gamle antatte gjerningsmannen har utenlandsk statsborgerskap, og er en kjenning av politiet.

Han vil bli avhørt i løpet av søndag.

- Ble holdt fanget Dagbladet får opplyst at jenta har forklart at hun ble holdt fanget i leiligheten, men klarte å rømme.

Det er den andre voldtekten som er anmeldt i Oslo. I natt skal to menn ha overfalt en kvinne og voldtatt henne i Slottsparken.

- Vi fikk melding i natt om en kvinne som var voldtatt i Slottsparken. Hun sier hun var blitt overfalt av to menn. Etter voldtekten kom hun seg til en venninne som ringte politiet, sier vaktleder Per Olav Utgård ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.