To x Bill hjelper doktor Gro

BERLIN (Dagbladet): Med støtte fra president Bill Clinton og med 750 millioner dollar (over 6,1 milliarder kroner) fra datagründeren Bill Gates i bakhånd kjemper WHO-generaldirektør Gro Harlem Brundtland for det endelige gjennombruddet i kampen mot sykdommer, fattigdom og underutvikling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går besøkte Gro den tyske forbundskansleren Gerhard Schröder for å sikre seg hans støtte foran toppmøtet blant G-8-landene i Okinawa. Hun har sendt møtet et lengre brev der hun forklarer alvoret i situasjonen og appellerer til verdens rikeste land om at de fortsatt spytter i kassa.

Til Clinton

Om halvannen uke går turen til Det hvite hus. President Clinton har invitert henne, ledelsen i Verdensbanken og legemiddelindustrien. De skal få fart på den verdensomspennende vaksinasjonskampanjen for å bekjempe fattigdomssykdommene som truer - også ved vår egen dørstokk i Europa.

- I våre naboland i Øst-Europa sprer tuberkulosen seg med eksplosiv hastighet. Utviklingen i Latvia er spesielt alarmerende. Der har det utviklet seg en variant av sykdommen som er motstandsdyktig mot antibiotika. Dette understreker at dette er problemer som ikke bare angår land i den tredje verden, understreker hele verdens overlege til Dagbladet.

Kansler-sigar

- Jeg forsøker å rope et varsku. Her ble jeg hørt, fortsetter Gro etter møtet i kanslerkontoret i Berlin i går.

- Bare når vi diskuterte tobakkens forbannelse merket jeg at samtalen gikk tungt, legger hun til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer