Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toåring ble den første døde båtflyktningen i 2016

Ble plukket opp av vannet av greske fiskere.

FLYKTNING-ØY: En toåring druknet i det gummibåten de reiste slo inn mot klippene på den greske øya Agathonisi. Dette bildet er fra den samme øya i september i år. Den lille øya med under 200 innbyggere opplevde i høst at mellom 300 og 600 båtflyktninger ankom hver dag. Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis
FLYKTNING-ØY: En toåring druknet i det gummibåten de reiste slo inn mot klippene på den greske øya Agathonisi. Dette bildet er fra den samme øya i september i år. Den lille øya med under 200 innbyggere opplevde i høst at mellom 300 og 600 båtflyktninger ankom hver dag. Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toåringen var en av 40 flyktninger som la ut fra Tyrkia i en gummibåt i går, i sterk vind. Da båten deres slo inn mot klippene på øya
Agathonisi falt flere av dem i vannet. En kvinne ble reddet av fiskerne, men toåringen druknet.

Ifølge AFP er toåringen det første kjente offeret for flyktningekrisa i Middelhavet i 2016. Mer enn 3600 mennesker led samme skjebne i 2015.

Ti av de overlevende fra båten ble bragt til sykehus for å få behandling for nedkjøling. Flyktningene ble deretter fraktet til Pythagorion på Samos.

Blant de overlevende flyktningene var også toåringens mor.

AFP har ikke informasjon om flyktningenes nasjonaliteter.

Til tross for kjølig vintervær over Egerhavet tar risikerer mange fortsatt livet i små båter for å ta seg over fra Tyrkia til Hellas.

Blant flyktningene som mister livet på vei over havet mot Europa er også mange barn. I september ble verden rystet av bildet av Aylan Kurdi, treåringen som fløt i land, død, på den greske øya Lesbos.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media