Toåring drept av leopard i nasjonalpark

En to år gammel gutt ble tirsdag kveld drept av en leopard i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika.

ANGREP: En leopard kom seg tirsdag gjennom sperringer i en nasjonalpark i Sør-Afrika, og angrep en to år gammel gutt. Foto: George Turner
ANGREP: En leopard kom seg tirsdag gjennom sperringer i en nasjonalpark i Sør-Afrika, og angrep en to år gammel gutt. Foto: George TurnerVis mer

Det bekrefter nasjonalparken i en pressemelding torsdag.

Leoparden skal ha kommet seg inn til et avsperret område av parken, og deretter grepet fatt i gutten, som var sønnen til en av de ansatte.

Gutten ble hastet til Shongwe sykehus like ved, men livet sto ikke til å redde. Han ble erklært død av leger på sykehuset.

- Svært sjeldent

Parken uttaler i pressemeldingen at slike angrep er svært sjeldne, og at de eksakte forholdene som førte til leopardens angrep, er uklare.

Området er sperret av med et strømgjerde.

Ifølge BBC sier talsmann for parken, Ike Phaahla, at dyrene deres vanligvis er redde for mennesker, og ikke pleier å nærme seg dem.

- Men i parker som Kruger nasjonalpark kommer rovdyr i kontakt med både turister og ansatte daglig. Dette kan imidlertid føre til at noen arter blir mer menneskevante enn andre, og mister sin frykt for dem, sier han.

INDIA: Flere prøvde å redde en skadd leopard som lå i vannkanten. Det gikk ikke som planlagt. Video: Newsflare Vis mer

Phaahla opplyser videre til BBC at besøkende må følge strenge regler for å holdes trygge mot rovdyrene deres. Ifølge talsmannen må man gjennom flere gjerder for å komme seg inn til dem.

- En leopard må være svært modig for å kunne angripe et voksent menneske, og ser det kanskje lettere å ta sjansen overfor et barn mellom to til seks år, sier han.

Like etter hendelsen begynte parken sammen med jegere å søke etter den aktuelle leoparden, som seinere ble funnet, skutt og drept.

- Dette for å fjerne en eventuell trussel for andre, heter det i pressemeldingen.

- Risikoen vi lever med

Konsernsjef over De sørafrikanske nasjonalparker, Fundisile Mketeni, sier at hans tanker og følelser går til barnets familie og pårørende.

- Dette er en risiko vi lever med daglig, da vi bidrar med å bevare artene våre til fordel for alle i det store bildet, sier han.

- Må den unge guttens sjel hvile i evig fred, legger han til.

Kruger nasjonalpark har sendt en delegasjon til familien for å gi moralsk støtte. De har også iverksatt tiltak for å gi faglig rådgivning til alle de involverte.

Identiteten til den avdøde gutten er foreløpig ikke kjent, og vil ikke bli utgitt før alle familiemedlemmer har blitt varslet om hendelsen.

LURT: I nesten to uker har det norske folk kunne følge geparden Kimani live fra Dyreparken i Kristiansand, i påvente av en fødsel. Det viste seg imidlertid at alt ikke var helt som det skulle. Video: Dyreparken Vis mer