Italia

Toåring funnet etter to dager

Den italienske gutten tilbrakte to netter alene i skogen før han ble funnet.

TOSCANA: En to år gammel gutt ble gjenforent med moren etter en storstilt redningsaksjon. Video: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 21 måneder gamle gutten forsvant fra det fjerntliggende hjemmet sitt i den italienske fjellkjeden Appenninene i den italienske regionen Toscana.

Gutten ble sist sett på rommet sitt natt til mandag, og ble meldt savnet av foreldrene tirsdag. Lokalt politi satt kort tid etter i gang en storstilt leteaksjon, og 1000 personer - deriblant politi, brannvesen og alpin redningstjeneste - deltok i søket.

Hørte lyder

Det var imidlertid en journalist - som skulle dekke leteaksjonen for RAI, Italias offentlige nasjonale kringkaster - som fant guttungen over 1,5 kilometer fra hjemmet hans.

Journalisten skal ha hørt lyder fra bunnen av en ravine og tilkalte politiet.

Politiet tvilte innledningsvis på at lydene kom fra gutten fordi området er kjent for å være fullt av dyr med lyder som «kan høres ut et barn». Men etter å ha senket en politibetjent 25 meter ned i ravinen, ble gutten funnet, skriver BBC.

- Jeg forventet at et dyr skulle kommet ut. Isteden kom gutten ut, med hodet høyt i det høye gresset og sa «mamma». Det var en vakker følelse, sa politisjef Danilo Ciccarelli på en pressekonferanse ifølge kanalen.

Gutten ble fraktet til sykehus for en helsesjekk, men hadde tilsynelatende bare lettere skader. Politiets hovedhypotese er at gutten våknet midt på natta og spaserte ut av huset.

SAVNET: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble siste sett med faren sin på øya Tenerife 27. april. Nå er eldstedattera funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer

Hørte «mamma»

Giuseppe Di Tommaso, journalisten som fant gutten, fortalte at han spaserte opp mot den savnede guttens hjem da han hørte gråtelyder.

- Jeg begynte å rope [navnet hans], for å forstå om det kunne være barnet. Jeg hørte «mamma», fortalte journalisten ifølge Sky News.

- Jeg repeterte ordet «mamma», fordi barn i den alderen repeterer ord.

Di Tommaso skal deretter ha sett barnet om lag 10 meter unna, i et området med tette og tornete busker i ravinen.

- Veldig aktivt

Politiet tror imidlertid ikke at toåringen skal ha tilbrakt natta der han ble funnet, fordi buskene og gresset ikke var trampet ned, skriver Sky News. Det er derfor sannsynlig at han hadde kommet til stedet via skogen, og ikke veien.

- Han er et veldig aktivt barn, veldig livlig, sa ordfører Gian Piero Philip Moschetti på en pressekonferanse.

- Han kunne gå en kilometer i timen. Vi har ingen anelse om hvor stor avstand han kunne ha gått. Han er vant til å gå ut av huset og være utendørs, sa ordføreren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer