OPPRØRT: Lederen av venstreorienterte «Left Front», Sergej Udaltsov, viser fram en plakat med ordlyden: Alle skal være like for loven, utenfor hovedkvarteret til oljegiganten Lukoil i Moskva. Mange i Russlang mener selskapets visepresident Anatolij Barkov er ansvarlig for bilulykken, og at han må ta sitt ansvar. Foto: Scanpix/AP
OPPRØRT: Lederen av venstreorienterte «Left Front», Sergej Udaltsov, viser fram en plakat med ordlyden: Alle skal være like for loven, utenfor hovedkvarteret til oljegiganten Lukoil i Moskva. Mange i Russlang mener selskapets visepresident Anatolij Barkov er ansvarlig for bilulykken, og at han må ta sitt ansvar. Foto: Scanpix/APVis mer

Toåring kan gå til søksmål mot Lukoil-topp

Mener han har kostet jentas mor livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En to år gammel jente kan komme til å gå til søksmål mot visepresident Anatolij Barkov i oljegiganten Lukoil. Årsaken er en trafikkulykke som kostet jentas mor livet.

Nylig døde nemlig toåringens far, Sergej Sidelnikov (47), av hjerneblødning. Det var opprinnelig han som hadde saksøkt Barkov for å ha forårsaket konas død, skriver Moscow Times.

Både Vera Sidelnikova (35) og hennes mor Olga Aleksandrina (72) mistet livet da Citroënen de satt i kolliderte med en Mercedes eid av Barkov i tett trafikk på Leninskij Prospekt sør i Moskva i februar.

Opprinnelig ga politiet Sidelnikova skylden for sammenstøtet, men en rekke vitner forklarte at Barkovs Mercedes traff Citroënen etter å ha kjørt over i motgående kjørefelt for å komme seg forbi køen.

Men etter massive protester fra opprørte russere ba president Dmitrij Medvedev innenriksminister Rasjid Nurgalijev om å se på saken på nytt. Barkov selv har bedt om en grundig etterforskning av saken, mens Lukoil fester lit til politiets opprinnelige versjon av saken.
(NTB)