TRUET REGIMET: I 76 dager satt toåringen fengslet sammen med sine foreldre fordi de angivelig skal ha konspirert mot Robert Mugabes skrekkvelde. Foto: AP/SCANPIX
TRUET REGIMET: I 76 dager satt toåringen fengslet sammen med sine foreldre fordi de angivelig skal ha konspirert mot Robert Mugabes skrekkvelde. Foto: AP/SCANPIXVis mer

Toåring satt fri fra fengsel i Zimbabwe

Satt 76 døgn i fengsel sammen med sine foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En to år gammel gutt er satt fri i Zimbabwe, etter å ha tilbrakt 76 døgn i fengsel sammen med sine foreldre. Opposisjonen sier familien ble holdt som politiske fanger.

Nigel Mutemagawo er nå hos slektninger, etter at en dommer bestemte at det ikke fins noen grunn til å holde ham fengslet, sa forsvarsadvokaten Charles Kwaramba onsdag. Foreldrene anklages for å ha deltatt i en sammensvergelse mot president Robert Mugabe.

Foreldrene, Collen Mutemagawo og Violet Mupfuranhehwe er begge medlemmer av opposisjonsbevegelsen MDC. En zimbabwisk domstol nektet fredag å frafalle tiltalene mot disse to og fem andre opposisjonelle aktivister og de sitter fortsatt fengslet.

- Mugabes parti ZANU-PF er blitt en fiende av menneskerettighetene. Partiet mener ikke alvor med sine løfter om å sette avtalen om maktdeling ut i livet, fordi denne avtalen garanterer for enkeltmenneskers rettigheter og friheter, heter det i en erklæring fra MDC.

ZANU-PF og MDC ble for fire måneder siden enige om å dele regjeringsmakten i Zimbabwe, men maktdelingen er ikke gjennomført. Landet sliter med en fullstendig skakkjørt økonomi og med en omfattende epidemi av kolera.

(NTB)