Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Toåring smittet av e.coli

En to år gammel gutt er lagt inn på St. Olavs Hospital.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En to år gammel gutt fra Surnadal i Møre- og Romsdal er innlagt på Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs Hospital etter å ha fått påvist smitte av E.coli-bakerien. Tilstanden er alvorlig men stabil, forteller sykehuset i en pressemelding.

Smittevernoverlegen Andreas Radtke bekrefter at Mattilsynet og kommunelegen er koblet inn for å finne ut om det er mat som er smittekilden.

Den lille gutten har fått påvist Hemolytisk uremisk syndrom (HUS-syndromet). Symptomene på dette er blodig diare og nyresvikt. E.coli-smitte er en av sykdomsårskene til dette.

Surnadal har vel 6000 innbyggere, og en stor kartlegging er nå satt i gang. Både miljørettet helsevern i kommunen og mattilsynet er ute og gjør undersøkelser.

- Kartleggingen skjer ved å undersøke mat og vann i tillegg til samtaler med innbyggerne, sier kommunelegen til adressa.no.

I september ble det gjort funn av E.coli-bakterier i drikkevannet i Surnadal, og alle innbyggere ble bedt om å koke vannet før drikking.

image: Toåring smittet av e.coli