Toåringen i Vestfold har trolig ikke svineinfluensa

Er på bedringens vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den to år gamle gutten i Vestfold som behandles etter mistanke om svineinfluensa, er i bedre form. Det kan tyde på at han ikke er smittet av svineinfluensa, ifølge kommuneoverlegen i Re.


Svaret på prøvene vil tidligst foreligge tirsdag ettermiddag.

- Det at barnet er blitt bedre og at ingen i hans familie viser noen sykdomstegn, tyder på at han ikke er smittet av svineinfluensa. Men vi må vente på prøveresultatene før vi kan si noe sikkert, sier kommuneoverlege Ole Johan Bakke til NTB.


Mexico-ferie

Gutten kom hjem til Norge lørdag etter en ferietur med familien i Mexico.

De fire andre familiemedlemmene - to voksne og to barn er alle i god form, men de har også blitt testet for svineinfluensa. Også to gjester hos familien testes.

- Barnet er bedre og er hjemme hos sin familie. Han har heller aldri vært innlagt på sykehus, slik media tidligere har påstått, sier Bakke.

Samtidig holdes guttens søsken borte fra skolen inntil videre, og den nærmeste familie er under oppfølging av ordinært smittevern.


Flere henvendelser

Kommuneoverlegen har mottatt flere henvendelser fra andre etter at mistanken ble kjent.

- Familien har beveget seg rundt i lokalmiljøet siden de kom hjem på lørdag. Det er derfor en del personer som har kontaktet oss med spørsmål rundt svineinfluensaen, sier Bakke.

Sykehuset i Vestfold er ett av få sykehus i Norge med egne luftsmitteisolater. Det gjør at sykehuset er godt rustet til å ta hånd om pasienter med mistanke om svineinfluensa eller andre alvorlige infeksjonssymptomer.

(NTB)