Toåringen som døde i Texas var fra Mexico City

- Hadde helseproblemer fra før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet.no): Det to år gamle barnet som er bekreftet død av svineinfluensa, kommer fra Mexico, og skal ha hatt tidligere helseproblemer, ifølge helsemyndigheter i Texas.

-    Barnet var fra Mexico, og var brakt til sykehus i Houston for medisinsk behandling, sier Kathy Barton fra Houston Health Department til CNN.

Barton sier også at toåringen døde på mandag, ikke tirsdag kveld, som først rapportert.

Helsemyndigheter i Texas sa ifølge CNN at den 22 måneder gamle gutten fløy fra Mexico City til Matamoros nord i landet 4. april, og at gutten skal ha hatt "underliggende helseproblemer". Det er ikke utdypet hvilke problemer det er snakk om.

Dr. David Persse, sjefen for Houstons akuttbehandling, sier til avisen Houston Chronicle at gutten kom til et sykehus i den sørlige Texas-byen Brownswille 13. april, og at tilstanden hans forverret seg raskt. Han ble fraktet til et sykehus i Houston, hvor han døde mandag.

-    Dette forandrer ikke landskapet her i Houston, sa Persse.

-    Vi vet at viruset er i USA, at det er i Texas, og vi må ta våre personlige forbehold.

Store sykehus i Texas er nå ekstra forsiktige, ifølge Houston Chronicle. Pasienter som har feber eller pusteproblemer blir umiddelbart isolert på et eget rom som hindrer luften å spre seg rundt på sykehuset.

-    Sykepleiere og leger som behandler disse pasientene bruker maske, hansker og spesielle briller, sier Dr. Richard Bradley, sjefen for katastrofemedisin på University of Texas Medical School.