Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Toåringer skal leke

- Toåringer skal først og fremst leke, sier overlege Sverre Mæhlum ved Toppidrettssenteret. Han tror ikke det er bra å styre barna for mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men vi vil sikkert se flere som tilbyr liknende tilbud i framtida. Det blir færre løkker og dårligere utemiljøer for barna, og for noen kan det være vanskelig å leke ute. I slike tilfeller kan det være bra med et leketilbud innendørs. Men man skal være veldig forsiktig med å styre barna for mye i leken, sier Mæhlum.

Disiplin

Turntrener Eva Berge i idrettslaget Njård har drevet barnegym for barn fra tre år og oppover i 37 år. Hun ville aldri ha gitt toåringer det samme tilbudet.

- Og jeg ville slett ikke sendt toåringer jeg kjente på et slikt tilbud. Selv treåringer er noen ganger i minste laget, sier Berge.

Hun legger vekt på lek og disiplin i sine gympartier, men for lekent vil hun ikke ha det.

- For lekete

- I andre idrettslag har det lett for å bli litt for lekete etter min smak. Leke gjør barna i barnehagen, hos meg lærer de å slå hjul, hoppe bukk og andre gymnastiske øvelser. Men det er viktig å ha programmer som barna synes er morsomme. Her henger de ofte i ribbeveggen for å slippe å være med hjem når foreldrene henter dem, sier Eva Berge.

Foreldrene må holde seg unna gymsalen. Ikke fordi Eva Berge har noe å skjule, men fordi foreldrene skaper uro.

- De småprater hele tida og skaper uro. Ingen av barna savner dem mens vi holder på. Jo flittigere de er til å trene, jo flinkere blir de, sier Berge.

Hele Norges coronakart