Tobakk-advarsler stimulerer røyksuget

«Røyking dreper» har motsatt effekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advarslene på sigarettpakningene har ingen hensikt. Tvert imot stimulerer de røyksuget, ifølge en ny dansk undersøkelse.

Forskningen viser at advarsler som «røyking dreper» på sigarettpakkene som skal få røykerne til å stumpe røyken, i virkeligheten har motsatt effekt, melder Berlingske Tidende.

Det er dansken Martin Lindstrøm og hans forskerteam som har kommet fram til denne konklusjonen etter å ha skannet forsøkspersoners hjerner for å se hvordan de reagerer på ulike markedsføringstiltak.

- Vi kunne konkludere at de advarende sigarettetikettene har blitt et redskap i tobakksindustriens markedsføring, skriver Lindstrøm i boken der forskningsresultatene ble offentliggjort.

Tobakksadvarslene er en del av EUs lovgiving og blir også anbefalt av Verdens helseorganisasjon WHO.

(NTB)

INGEN EFFEKT, TVERT IMOT:
- Sigarettetikettene har blitt et redskap i tobakksindustriens markedsføring, konkluderer forsker Martin Lindstrøm. FOTO: OLE C. H. THOMASSEN/ DAGBLADET
INGEN EFFEKT, TVERT IMOT: - Sigarettetikettene har blitt et redskap i tobakksindustriens markedsføring, konkluderer forsker Martin Lindstrøm. FOTO: OLE C. H. THOMASSEN/ DAGBLADET Vis mer
Tobakk-advarsler stimulerer røyksuget