Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tobakksgigantene anker

Den amerikanske tobakksindustrien varsler at den vil anke rettsavgjørelsen der den ble dømt til å betale 145 milliarder dollar i erstatning til syke røykere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den seks mann store juryen hadde sittet samlet i over to år, og var overbevist om at dommen måtte svi. Derfor dømte de USAs fem største tobakksprodusenter til å betale hele 145 milliarder dollar i straffeerstatning, eller 1.264 milliarder norske kroner.

Dommen kom etter at saken hadde pågått i over to år, men det tok juryen bare litt over fire timer å fatte en enstemmig avgjørelse.

Erstatningssummen må betales av de fem største amerikanske tobakksprodusentene og er den største i USAs historie. De fem skal sammen betale erstatningen. Dyrest blir det for giganten Philip Morris som må bla opp hele 73,9 milliarder dollar.

De andre selskapene er Rj Reynolds, Brown and Williamson, Lorillard og Ligget. I tillegg kommer to tobakksforskningsgrupper som finansieres av industrien.

(NTB-AFP-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media