Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tobakkskongen reiste hjem til Bygdøy

ORKDAL (Dagbladet): Tobakkskrigen fortsetter i Orkdal herredsrett i dag, uten at tobakkskongen Johan Andresen sr. er tilstede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han reiste hjem til Bygdøy i går, etter å ha overvært innledningsforedraget til advokat Edmund Asbøll, som representerer den døende storrøykeren Robert Lund.

Fabrikkeieren og storkunden vekslet verken ord eller håndtrykk de to dagene de var i samme rettssal. Men Andresen sr. kommer tilbake i neste uke, for å vitne i den historiske rettssaken.

Det er informasjonssjef Jan Robert Kvam som representerer saksøkte i Orkdal herredsrett, sammen med advokatene Harald Hjort, Erik Keiserud og Kristel Heyerdahl.

På motsatt side sitter en kreftsyk og avmagret Robert Lund, sammen med sin advokat Edmund Asbøll og en assistent.

Dagen i dag vil gå med til advokat Erik Keiseruds innledningsforedrag, som ble påbegynt i går. Han går nå igjennom sakens ulike bevistema, slik de framstår for saksøkte.

Det er satt av inntil ti dager til rettsforhandlingene, som finner sted i Bårdshaug herregård i Orkdal.

Robert Lund har saksøkt J.L. Tiedemanns Tobaksfabrikk AS for å få fastslått at selskapet er erstatingsansvarlig for den skade han er påført ved bruk av røyketobakken «Petterøes nr. 3». Lund lider av langt framskreden lungekreft, med spredning til hjernen.

Søksmålet gjelder ikke utmåling av erstatning. Dette spørsmålet må løses ved forhandlinger mellom partene eller ved et nytt søksmål dersom Lund får medhold i endelig dom om ansvarsspørsmålet.

Informasjonssjef (t.h) i Jan Robert Kvam måtte fortsette alene uten tobakkskongen. Johan Andresen Sr. (midten) har dratt hjem til Bygdøy.