Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tobakkskongens slott brenner

To brannmenn ble skadd mens de slokket jaktslottet til tobakksfamilien Andresen. Den store fritidsboligen brenner fortsatt, men brannvesenet har fått kontroll over flammene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Huset som brenner er en del av Selvik Bruk som eies av familien Andresen, opplyser bruksbestyrer Erik Juel i Selvik Brug Jegerforening.

Han meldte fra om brannen klokka 16.10, og er nå på brannstedet som er like ved hans bolig.

- Det er korrekt at Selvik Bruk eies av vår familie, men utover det ønsker jeg ikke å kommentere brannen, sier Johan H. Andresen sr. til Dagbladet.no.

Det er ikke lenger synlige flammer på utsida av det store tømmerhuset ved Skoger, sør for Drammen. Men alt tilgjengelig brannmannskap jobber fortsatt med slokkinga.

- To brannmenn er fraktet til Buskerud sentralsykehus med brannskader på hender og nakke, sier vaktkommandør Arve Torgersen ved brannvesenet i Drammen.

De drev slokking inne i huset, da de ble skadd.

- Dette er Andresen-familiens fritidssted. Det er en stor og staselig tømmerbygning, sier Torgersen.

Han opplyser at Selvik Bruk består av flere bygninger, og at ingen var inne i jaktslottet da det begynte å brenne.

Brannvesenet fikk forsterkninger fra Oslo, og har nå 17 mann på stedet.

- Vi har hatt røykdykkere inne i huset, og det skal ikke være folk der. Ingen er heller evakuert, sier overbrannmester Knut Sand ved Drammen og Lier brann- og redningstjeneste til Dagbladet.no.

- Det brant forholdsvis kraftig på loftet og i andre etasje.

Han sier at det ikke er fare for at brannen skal spre seg til andre bygninger.

- Huset ligger ganske fritt i terrenget, så det er ikke spredningsfare, sier han.

Tobakkskongen Johan H. Andresen (68) og tobakksprinsen Johan H. Andresen jr. (38) har ifølge bladet Kapital en samlet formue på nær 5,5 milliarder kroner.

Etter å ha drevet familieselskapet i fem generasjoner, fusjonerte Tiedemanns Tobakksfabrikk med Skandinavisk Tobakskompagni i 1998, og Andresen-familien fikk 17,2 prosent av aksjene i selskapet.

TOBAKKSFAMILIEN: - Det er korrekt at Selvik Bruk eies av vår familie, sier Johan H. Andresen sr til Dagbladet.no. Her er han avbildet med Andresen jr.