- Tobarnsfar (29) bestilte drap via falsk Facebook-profil

Stig Millehaugen (41) er tiltalt for drapet på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed.

DREPT: Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed.
DREPT: Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Riksadvokaten har tiltalt Stig Millehaugen (41) for drapet på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed. I tillegg er en 29-åring tiltalt i saken etter at han skal ha bestilt drapet.

Javed ble funnet skutt i en utbrent bil på Haugerud øst i Oslo i januar 2009.

Politiet mener å kunne bevise at 29-åringen var oppdragsgiveren til Millehaugen og at de to kommuniserte om drapet via en falsk Facebook-profil, skriver VG.

- Vi har tatt ut tiltale fordi vi er overbevist om at de er skyldige og at vi vil klare å bevise det i retten. Det at vi har grunnlag for å si at denne 29-åringen bestilte drapet, gjør det til et særlig alvorlig forhold, sier statsadvokat Svein Holden til avisa.

Politiet har fått utlevert informasjon fra Facebook-ledelsen i USA som viser at meldingene, sendt via den falske profilen «Julie Hermansen», kan spores til en IP-adresse i boligen til 29-åringen. Mannen, som tidligere er dømt for grovt ran og drapsforsøk på medlemmer av den såkalte B-gjengen, nekter straffskyld i saken.

Millehaugen nekter også straffskyld. Han hevder det var mannen som er politiets øyenvitne i saken som selv drepte Javed. Millehaugen er tidligere dømt for drap på en fengselsbetjent og flere bankran.

29-åringens bror var også siktet i saken, men siktelsen ble henlagt før helgen. (NTB)