MISTET LIVET: Iain Stuart fra Skottland mistet livet i helikopter-styrten ved Turøy utenfor Bergen. Foto: Privat
MISTET LIVET: Iain Stuart fra Skottland mistet livet i helikopter-styrten ved Turøy utenfor Bergen. Foto: PrivatVis mer

Tobarnsfaren Iain (41) døde: - Vi som familie er knust

Dette vet vi om de omkomne så langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 13 personer mistet livet i den tragiske helikopterulykken utenfor Turøy i Hordaland fredag.

Iain Stuart (41) - ansatt i Halliburton En av dem var tobarnsfaren fra Aberdeenshire i Skottland. Det opplyser britiske myndigheter til Dagbladet.

Stuart var ansatt i selskapet Halliburton, og var på vei hjem fra Gullfaks-feltet da Super Puma-helikopteret styrtet ved Turøy i Hordaland fylke. Han etterlater seg kone og to barn.

Stuarts etterlatte har sendt en uttalelse gjennom den britiske ambassaden i Oslo.

- Vi, som familie, er knust over tapet av Iain i fredagens tragiske helikopterstyrt i Norge. Iain var en kjærlig ektemann og hengiven far til sine to barn, og som familie er vi knust. Han var en omsorgsfull sønn, bror, onkel og venn for mange. Vi setter pris på alle støtteerklæringer og fine tanker. Vi ber nå om fred på dette vanskelige og triste tidspunktet, for at vi kan sørge og ta innover oss tapet, skriver familien.

Ifølge skotske Daily Record hadde Stuart og kona vært kjærester siden ungdomstiden. Avisa skriver at mannens far er på vei til Norge for å identifisere sønnen, skriver NTB.

Michele Vimercati (44) - ansatt i CHC Helikopterservice Den italienske piloten Michele Vimercati (44) er også bekreftet omkommet etter den tragiske helikopterstyrten. Det opplyser den italienske ambassaden til Dagbladet.

Vimercati styrte sammen med en norsk kollega helikopteret som var på vei fra Gullfaks i Nordsjøen til Flesland, da rotoren løsnet og helikopteret begynte sitt dødelige fall mot bakken.

Italieneren var bosatt i Bergen, og kom til Norge etter å ha fått pilotutdannelse i det italienske luftforsvaret, ifølge nettavisa Milanotoday.

I Norge hadde han gått igjennom Luftfartsverkets kurs for å bli kontrollant, som vil si at Luftfartsverket hadde gitt ham ansvar for å avgjøre om andre piloter var skikket til å fly, et ansvar som kun gis til svært erfarne piloter, skriver NTB.
 
Mann 57, bosatt i Sund - ansatt i Aker Solutions Sund er en liten kommune med drøyt 7000 innbyggere, og dødsfallet preger kommunen.

Fungerende ordfører Nils Kåre Skoge (H) kjente den omkomne personlig, men vil ikke beskrive mannen nærmere før politiet eventuelt går ut med navnet hans.

Mannen etterlater seg familie i Sund, som Skoge er opptatt av å verne.

- Det er tungt for en kommune å miste en innbygger. Men for pårørende som har mistet både mann og far og bestefar, er det selvfølgelig verst, sier Skoge til Bergens Tidende.

I likhet med de andre Aker-ansatte, jobbet 57-åringen innen forretningsområdet for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner i Norge.

Mann (43), bosatt i Bergen -  ansatt i Aker Solutions Mannen fra Bergen er en av tre ansatte fra Aker Solutions som antas å ha mistet livet i ulykken. I likhet med de andre Aker-ansatte, jobbet han innen forretningsområdet for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner i Norge.

- Dette er en tragisk ulykke, og våre tanker går til familiene og venner av de omkomne, sa Luis Araujo, konsernsjef i Aker Solutions.

- Vi er nå først og fremst opptatt av å ta vare på våre ansatte og familiene til de som er blitt berørt.

Mann (35), bosatt i Os -  ansatt i Welltec Norway 35-åringen jobbet for Welltec på oppdrag fra Statoil, og er en av de elleve som omtales som passasjerer på ulykkeshelikopteret.

Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) kjente ham ikke personlig, men visste av mannen. Han sier kommunen er preget av dødsfallet, som skjedde bare dager etter at osingene ble rystet av et drap.

Han vil ikke si om mannen etterlater seg nær familie, men opplyser at kommunen har full kriseberedskap etter ulykken, blant annet med økt bemanning på legevakten.

Lørdag ble det arrangert minnemarkering med ett minutts stillhet i forbindelse med et arrangement i kommunen, både på grunn av ulykken og drapet noen dager i forveien.  

- Dette rammer mange, og langt flere enn de aller nærmeste. Blant annet har vi også folk som har vært med som redningsmannskap som er fra kommunen, sier Søviknes om ulykken.

Mann (54) bosatt i Øygarden - ansatt i Aker Solutions Mannen var en av tre faste ansatte i Aker Solutions som mistet livet i den tragiske helikopterulykken, som skjedde like ved grensen til kommunen han bodde i. Ifølge Bergens Tidende er ulykkesstedet bare noen kilometer fra mannens eget hjem i Øygarden.

Jan Bjarte Kjelsby, som er grendelagsleder i Turøy, kjente mannen godt, og sier til Bergens Tidende at mannen opprinnelig er vokst opp i nabokommunen Fjell.

- Han er herfra og vokste opp her. Han har også nær familie og slekt her ute, sier Kjelby til avisa.

Mann (54) fra Sandnes -  ansatt i Halliburton En mann fra Sandnes var blant de fem ansatte i Statoil som ble drept i In Amenas-terroren i Algerie i 2013. Nå rammes sandnesingene av et nytt tragisk dødsfall. 54-åringen er den eneste fra Sandnes som mistet livet i ulykken.

- Det er klart at dette rammer oss alle. Det er alltid trist når sånne ting skjer, men det rammer først og fremst familien og de pårørende. Det er dem vi tenker på, sier ordfører Stanley Wirak (Ap) i Sandnes til Dagbladet.

Han opplyser at det planlegges en minnemarkering ved en skole i nærområdet mannen bodde.

Kvinne (32), bosatt i Bergen - ansatt i Schlumberger 32-åringen er den eneste kvinnen blant de omkomne, og den eneste ansatte i det franske selskapet som satt i helikopteret da det styrtet.

Mann (51), bosatt i Bergen - ansatt i Karsten Moholt AS Har jobbet for Karsten Moholt i seks år. Da ulykken skjedde, var han  innleid for Aker Solutions, som igjen jobbet på oppdrag for Statoil.

Hans tidligere sjef, Linn Cecilie Moholt, har tidligere opplyst til Dagbladet at mannen hadde samboer og fire barn. Ett av dem deltok på minnestunden bedriften avholdt for mannen i kjølvannet av ulykken. 

Moholt vil huske 51-åringen som respektert og faglig dyktig.  

- Vi er en liten bedrift og er tett på hverandre. Han kommer til å bli dypt savnet, sier hun til Dagbladet.

Helikopteret skulle i utgangspunktet lande på Flesland lufthavn utenfor Bergen like etter det styrtet i 12-tida fredag. 51-åringen, som jobbet som industrimekaniker, hadde vært på Gullfaksfeltet siden tirsdag og skulle hjem da den fatale ulykken inntraff.

Han skal ha vært regelmessig i Nordsjøen, og som ansatt på reiseavdelingen reiste han verden rundt for å utføre reparasjonsarbeider.

Mann (57) bosatt i Bergen - ansatt i CHC Helikopterservice 57-åringen er den andre av de to pilotene som døde i ulykken, og hadde sammen med italienske Michele Vimercati  jobben med å manøvrere ulykkeshelikopteret, som eies av CHC.

Han beskrives som en erfaren pilot.

- Det jeg kan si er at de var to svært gode kolleger, som begge er erfarne piloter. Spesielt han ene har jeg hatt mye kontakt med. Vi kommer til å savne dem begge, sa administrerende direktør Arne Roland til Dagbladet i går.

Mann (50)  og mann (54) bosatt i Strand - ansatt i Halliburton To menn fra Strand mistet livet i ulykken. Kommunen med 12 000 innbyggere er kommunen i landet med nest høyest andel av oljearbeidere i forhold til folketall.

- Folk her har vært preget at det som har skjedd siden det ble bekreftet i går ettermiddag at to herfra er omkommet.  Allerede da ulykken ble kjent begynte folk å snakke om det kunne være noen de kjente, sier ordfører i Strand kommune, Irene Heng Lauvsnes (H), til Dagbladet.

- Alle vet hvem alle er, og minnene etter «Alexander L. Kielland»-ulykken sitter i. Da ble også Strand hardt rammet, sier ordføreren.

Mann (60), norsk, bosatt i Bergen, ansatt i Statoil 60-åringen er den eneste av de tretten om bord på flyet som var ansatt i Statoil. De to pilotene som mistet livet jobbet for CHC, mens de ansatte i de øvrige selskapene var på plattformen på oppdrag for den norske oljegiganten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram