Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tobarnsfaren Sean Bell (23) drept på bryllupsdagen

New York-politiet avfyrte 50 skudd mot utdrikningslaget utenfor en strippeklubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svarte delen av New Yorks befolkning vil nå ha svar på hvorfor politiet skjøt og drepte 23 år gamle Sean Bell, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Den forlovede tobarnsfaren og kameratene hadde nettopp forlatt strippklubben Kalua Cabaret som avslutning på Bells utdrikningslag i går morges, da de kolliderte med en sivil politibil.

Politifolkene avfyrte 50 skudd. 21 av dem traff bilen ungguttene satt i.

Bell ble drept samme dag som han skulle gifte seg. To av kameratene hans, Joseph Guzman (31) og Trent Benefield (23) ligger på Mary Immaculate Hospital med skuddskader.

Tilstanden for Guzman er kritisk, mens Benefield karakteriseres som stabil.

Hemmelig operasjon

Politiet hevder de trodde det var våpen i bilen, fordi den vordende brudgommen skal ha vært innblandet i en krangel utenfor strippeklubben i firetiden om morgenen, og en av vennene hans skal ha referert til et våpen.

Bilen de tre satt i er ransaket og det er ikke gjort noe funn av våpen. Politiet hevder en fjerdemann klarte å komme seg unna.

New Yorks politimester Raymond Kelly sa på en pressekonferanse at politimennene som skjøt var del av en hemmelig operasjon, der sju politifolk spanet på strippeklubben, hvor det var mistanke om narkotika, våpen og prostitusjon.

KREVER AVGANG: Demonstranter roper på rettferdighet og politisjefens avgang etter at 23 år gamle Sean Bell ble drept da han kom ut fra en strippeklubb i New York. Foto: AP/Scanpix
KREVER AVGANG: Demonstranter roper på rettferdighet og politisjefens avgang etter at 23 år gamle Sean Bell ble drept da han kom ut fra en strippeklubb i New York. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Da kameratene forlot strippeklubben, fulgte en av politimennene etter Bell og kameratene. I det han nærmet seg bilen, kjørte den fremover og traff både spaneren og den sivile politibilen.

Spaneren som hadde fulgt etter var den første til å løsne skudd, opplyser Kelly. En politiveteran med 12 års erfaring skjøt 31 ganger og tømte to magasiner. I alt var fem politimenn involvert i skytingen.

- Kelly må gå

Gruppen 100 Blacks in Law Enforcement Who Care krever nå politimester Kellys avgang. En talsmann for politiet ønsket søndag foreløpig ikke å kommentere dette kravet.

I 1999 drepte politiet Amadou Diallo, en ubevæpnet vestafrikansk immigrant, med 19 skudd i bydelen Bronx. De fire politimennene slapp tiltale.

I 2003 ble Ousmane Zongo, en vestafrikaner, som reparerte kunst og musikkistrumenter i et varehus på Manhatten, skutt under et politiraid. Zongo ble truffet fire ganger, to ganger i ryggen, ifølge AP.

image: Tobarnsfaren Sean Bell (23) drept på bryllupsdagen
<B>TOBARNSFAR:</B>Sean Bell og Nicole Paultre skulle gifte seg lørdag ettermiddag. Her poserer de på et familiefoto sammen med datteren.
ENKE FØR HUN BLE GIFT:</B> Nicole Paultre rakk aldri å gifte seg med Sean Bell. Her forlater hun sitt hjem i Queens i New York søndag morgen.
<B>ETTERFORSKER:</B> Hva som skjedde da politiet avfyrte 50 skudd mot de fire kameratene i bilen er under etterforskning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!