DØDE: Ragnhild Embla Helsengreen døde av overdose i en alder av bare 15 år. Foto: Privat
DØDE: Ragnhild Embla Helsengreen døde av overdose i en alder av bare 15 år. Foto: PrivatVis mer

- Tobarnsmor (32) skal ha satt heroinsprøyta

Det skriver Bergensavisen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):Lørdag ble ungdomsskole-eleven Ragnhild Embla Helsengreen (15) funnet død i en leilighet i Bergen. Antatt dødsårsak er overdose.

Fire personer er siktet for å unndra henne fra barnevernets omsorg og for å etterlate henne i hjelpeløs tilstand.

Ga overdosen Den ene siktede, en 32 år gammel tobarnsmor, skal ha sagt i avhør at hun hjalp Ragnhild med å sette en sprøtye heroin. Dette sier kilder til Bergensavisa i dagens papirutgave.

Politiadvokat Harald Bilberg ønsker verken å bekrefte eller avkrefte opplysningen overfor avisa.

En 18 år gammel mann som tok med seg jenta hjem til den 32 år gamle siktede kvinnen skal videre ha forklart at at ingen av  de tre mennene til stede i huset skal ha hjulpet henne med å sette skuddene.

En foreløpig obduksjonsrapport viser at den unge jenta døde flere timer før ambulansepersonell ble tilkalt, bekrefter Bilberg.

Fire siktet De fire siktede i saken er en 18 år gammel gutt, en 32 år gammel tobarnsmor, en 35 år gammel mann som er kjæresten til tobarnsmoren og en 28 år gammel mann.

Siktelsen kan bli utvidet til uaktsomt drap.

I følge BA skal den 18 år gamle mannen være et nytt bekjentskap av Ragnhild. De skal ha blitt kjent med hverandre i Bergen sentrum.

18-åringen skal ha forklart i avhør at de siktede forsøkte i riste liv i Ragnhild lørdag morgen. Hun klagde over vondt i ørene, og fikk sovetabletter av kvinnen (32). De skal deretter ha lagt seg til å sove. Da han våknet noen timer senere, var hun død.

Klokken 21.30 fikk politiet melding om dødsfallet.

Beklager Til Bergens Tidende sier 18-åringen at han er lei seg for det som skjedde.

- Jeg vil gjerne beklage det som skjedde overfor foreldrene.

Han ønsker å delta i begravelsen til Ragnhild dersom foreldrene hennes tillater dette.

Fredag kveld dro de til leiligheten til den 32 år gamle kvinnen i Solheimsviken. De hadde ikke noe sted å overnatte, og 18-åringen kjente kvinnen gjennom sin mor. Ikke lenge etter startet siste akt i det som skulle ende i en tragedie for jenten.

-Mange fine år Moren til Ragnhild Embla Helsengreen sier til Dagbladet at hun har hatt mange fine år sammen med sin datter, men at problemer oppstod da foreldrene gikk fra hverandre i 2008.

- Ragnhild og jeg hadde et åpent forhold til hverandre, helt til det siste. Vi snakket sammen på telefon eller på internett nesten hver eneste dag. Hun ble nok en kasteball i systemet, det er vanskelig å klare seg i hverdagen når man har rusproblemer stemplet i pannen, sier den 43 år gamle moren.

Det siste året bodde Ragnhild på ulike institusjoner og i et ungdomshjem.