Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tobarnsmor (47) funnet død i Tyrkia

IZMIR, TYRKIA (Dagbladet): Soldater fra den tyrkiske hæren fant i 13-tiden i går den 47-årige tobarnsmoren fra Hordaland som har vært savnet i Izmir i Tyrkia siden mandag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble funnet død 50 meter nedenfor en fjellskrent.

Den 47-årige kvinnen fra Meland i Hordaland ble funnet i fjellet, tre og en halv kilometer fra revmatismesenteret Belcova Termal, der hun var på et to-ukers opphold sammen med en veninne.

Nesten 100 andre nordmenn er nå på dette behandlingssenteret, og i går ettermiddag fikk de vite at kvinnen var funnet død.

- Stemningen er veldig preget av det som har skjedd med henne. Dette har gått veldig inn på oss, sier bergenskvinnen Linda Tøssebro, som selv tar del i det fire uker lange behandlingsprogrammet for revmatikere på Belcova Termal.

Kvinnens nærmeste familie, ektefellen og de to barna kom i går kveld til Izmir, der de ble tatt hånd om av ledelsen på senteret.

Trolig en ulykke

Militærpolitiet i Izmir tok i går kveld Dagbladet med opp til stedet der kvinnen ble funnet død. Funnstedet ligger ca 400 meter over havet, ved en snuplass på en fjellvei som går opp langs de bratte fjellsidene. Kvinnen ble funnet 50 meter nedenfor en bratt skrent. Tett skog i området gjorde at hun var svært vanskelig å få øye på.

På grunn av at kvinnen forsvant i dette fjellområdet, er det militærpolitiet i Izmir som har ansvaret for etterforskningen. Deres hovedteori er at hun har gått ned mot skrenten for å se på utsiden, sklidd på det glatte barnåls-underlaget og ramlet utfor skrenten.

Det er så langt ikke noe som tyder på at kvinnen er blitt ranet eller utsatt for et seksuelt overgrep.

Men sjefen for militærpolitiet i Izmir, oberst Mercit Korkut understreket overfor Dagbladet sent i går kveld at etterforskerne holder alle muligheter åpne.

- Vi kan ikke utelukke at hun er utsatt for en kriminell handling, sier obersten.

Obduseres i dag

I formiddag skal kvinnen obduseres i Izmir, og da tror militærpolitiet at de kan si noe mer sikkert om dødsårsaken. Obduksjonen vil avklare om skadene hun var påført skyldes at hun har rullet utfor skrenten.

I hele går ble funnstedet finkjemmet av soldater med kriminalteknisk utdannelse. Letingen foregikk med store styrker, og varte til mørkets frembrudd.

Nesten 1000 soldater fra militærpolitiet og den tyrkiske hæren, deriblant 250 kommandosoldater, deltok i letingen etter kvinnen tidligere på dagen. Forsvinningen vakte oppsikt i millionbyen i Tyrkia, og både politiet og det militære har satt alle tilgjengelige ressurser inn i letingen og etterforskningen.

FUNNSTEDET: Nedenfor denne snuplassen, 50 meter under en bratt fjellskrent, ble den savnede kvinnen funnet død. I går kveld jobbet fortsatt militærpolitiet på åstedet med kriminaltekniske undersøkelser.