BLE KVALT: Agnes Elisabeth Müller (36) ble kvalt til døde av ektemannen (34), viser obduksjonsrapporten. Foto: Privat
BLE KVALT: Agnes Elisabeth Müller (36) ble kvalt til døde av ektemannen (34), viser obduksjonsrapporten. Foto: PrivatVis mer

Tobarnsmoren Agnes ble kvalt til døde

Foreløpig obduksjonsrapport klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den foreløpige obduksjonsrapporten av Agnes Elisabeth Müller, som ble funnet på bunn av Lysefjorden tre uker etter at hun forsvant, konkluderer med tobarnsmoren døde som følge av kvelning.

Det melder politiet i Rogaland i dag.

De pårørende i saken er informert om obduksjonsrapportens konklusjon.

8. MAI: Det ble holdt minnestund for tobarnsmoren 8. mai.   Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
8. MAI: Det ble holdt minnestund for tobarnsmoren 8. mai. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Ektemannen, Thomas Müller, er siktet for drap. Han har tidligere erkjent å ha drept og dumpet kona ned på 70 meters dyp i fjorden i Rogaland.

- Politiet kan bekrefte at sikta i dag i avhør har erkjent å ta livet av Agnes og at han dumpet henne i Dørvika i sjøen, sa politiinspektør Kristin Nord-Varhaug på en pressekonferanse 7. mai. 

Innrømmelsen kom etter at politiet fant et innpakket kvinnelik på bunn av Lysefjorden, et kort stykke unna huset der paret har bodd med sine to barn.

BEKREFTER: Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland-politiet opplyser om funnene i rapporten. Foto: Endre Vellene
BEKREFTER: Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland-politiet opplyser om funnene i rapporten. Foto: Endre Vellene Vis mer

Mannens advokat, Ørjan Eskeland, sa den gang til Dagbladet at 34-åringen tok det hele tungt. 

- Han ønsket ikke lenger å sitte på de opplysningene, og følte ikke han hadde noe annet valgt enn å tilstå. 

Müller hadde fram til det nektet for å ha noe med konas forsvinning å gjøre. Han sa han «har sine tanker om hvor hun er»

- Det er en forferdelig tragisk sak, en familietragedie. Mine tanker retter seg mot de som har mistet moren sin, sier politiinspektør Nord-Varhaug.