Tobarnsmoren ble kvalt

Den 49 år gamle kvinnen som ble funnet død i sin leilighet i Stavanger torsdag, ble kvalt. Ingen er pågrepet i saken og politiet fortsetter i helgen med avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen hadde ingen ytre tegn på vold eller seksuelle overgrep da hun ble funnet. Det var heller ingen tegn til innbrudd i leiligheten.

- Kvinnen ble kvalt. Det har skjedd mellom tirsdag og torsdag, sier politiinspektør Ernst Kr. Rossebø i Rogaland politidistrikt til NTB.

Hittil har politiet ikke funnet konkrete spor, men det er tatt prøver og disse vil bli analysert.

- Vi har ikke funnet noen spesielle spor til nå, men åstedet er fortsatt til undersøkelse. Det er tatt mange prøver og disse vil bli analysert og gått gjennom. Vi kan ha funnet noe, men vi vet ikke ennå, sier Rossebø.

Alle muligheter åpne

Politiet hittil ikke har utpekt noen mistenkte i saken og holder alle muligheter åpne. Gjerningsmannen hadde låst døren etter seg etter å ha drept kvinnen. Rossebø kan foreløpig ikke si noe om at gjerningsmannen kjente kvinnen.

- Nei, det må vi bare få ut av verden. Vi vet ikke om gjerningsmannen har ringt på og så trengt seg inn når hun har lukket opp. Vi vet heller ikke om døren var ulåst og han har kommet seg inn på den måten. Vi vet ikke hvor mange nøkler hun har hatt i leiligheten og om han eventuelt har tatt en av dem og låst seg ut. Vi holder derfor alle muligheter åpne, sier Rossebø.

Flere avhør

Hittil har ingen observert noe som kan settes i forbindelse med drapet.

Politiet fortsetter lørdag med avhør, rundspørring og etterforskning på åstedet.

- Ti personer er hittil avhørt, blant annet en del av hennes familie og omgangskrets. Vi skal ha flere avhør i løpet av lørdag, og vi satser i helgen på å avhøre mellom 20 og 25 personer. Vi fortsetter også med rundspørringen. Hittil har vi snakket med 49 personer, sier Rossebø.

Tobarnsmor

Kvinnen kommer opprinnelig fra Haugalandet i Nord-Rogaland og har to voksne barn. Hun er skilt og bodde alene i leiligheten i en høyblokk i Storden 3 på Vardeneset i Stavanger. Det var en venn av kvinnen som fant henne død torsdag. Da han ringte på i leiligheten hennes på Vardeneset, fikk han ingen svar.

Politiet fikk meldingen fra 49-åringens venn torsdag like før klokken 14.00.

Denne mannen er avhørt, og kvinnens tidligere ektemann vil også bli avhørt.