Tobeint kjendishund avlivet

«Roadie» levde 14 år på to bein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For 14 år siden ble hunden «Roadie» fra Kentucky i USA overkjørt av et godstog. Mot alle odds overlevde den da ni måneder gamle valpen overkjørselen, men den var sterkt skadet.

En av togpersonalet prøvde å avlive hunden, men pistolen låste seg. Eieren ble kontaktet, og han ønsket å avlive hunden. Da ba veterinær Mike Griffitt ba om å få den.

Men prøvelsene for den lille hunden var ikke over. Skadene var så alvorlige at den fikk koldbrann i venstre frambein og høyre bakbein, og disse måtte amputeres.

Men «Roadie» lot seg ikke stoppe av det.

- Han balanserte med halen på et vis. For å være helt ærlig, i sine yngre dager kunne han løpe like raskt som en firbeint hund. Han var en atlet, sier Griffitt til lokalavisen Lexington Herald-Leader.

Den tobeinte hunden fikk rakst kjendisstatus, og ble omtalt i Det Beste og på CNN.

Men etter 14 år på to bein er det nå slutt for «Roadie». Sist måned ble han avlivet. Da var han så svak at han ikke lenger greide reise seg for å gjøre sitt fornødne.

- Gå og løp på fire bein, gamle venn, da Griffit i en tårevåt avskjed før «Roadie» ble avlivet på den lokale veterinærklinikken.

PÅ TO BEIN: Dette bildet fra 1992 viser veterinær Mike Griffitt med sin tobeinte pasient «Roadie». Foto: The Lexington Herald-Leader/AP/Scanpix
PÅ TO BEIN: Dette bildet fra 1992 viser veterinær Mike Griffitt med sin tobeinte pasient «Roadie». Foto: The Lexington Herald-Leader/AP/Scanpix Vis mer
KJENDISHUND: «Roadie» ble omtalt i magasiner, på tv og i radio. Her sammen med country-komponist Mike Carr, som skrev en sang om hunden.