Tobias Hattrem Moa (21) døde av naturlige årsaker: - 23-åringen som slo kan ikke klandres

Siktelsen er endret.

 SORG:  Åndalsnes er i sorg etter at Tobias Hattrem Moa døde. Én person er siktet . Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SORG: Åndalsnes er i sorg etter at Tobias Hattrem Moa døde. Én person er siktet . Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 21 år gamle Tobias Hattrem Moa fra Rauma døde av hjerneblødning. Det kommer fram i en pressemelding sendt ut av politiet torsdag kveld.

Hatten Moa døde natt til søndag, etter en voldsepisode etter en fest i Åndalsnes. Politiet mener Moa ble slått én gang, og falt i bakken.

Ikke lenger siktet En 23 år gammel mann ble varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i to uker, siktet for grov kroppskrenkelse, som seinere ble endret til kroppskrenkelse.

Dagbladet har tidligere skrevet at siktelsen ble frafalt, etter at politiet opplyste om dette i en pressemelding. Det medførte ikke riktighet. Mannen er løslatt fra varetektsfengsling, men er fortsatt siktet for kroppskrenkelse.

Politiet mener likevel at man ikke kan klandre 23-åringen for selve dødsfallet, skriver Romsdals budstikke.

- Dødsfallet hadde en naturlig medisinsk årsak. Hattrem Moa hadde en latent skade som ble utløst ved voldsbruken, men som også kunne blitt utløst ved andre typer stresshendelser, sier etterforskningsleder Kjell O. Moen til avisa.

«Konklusjonen fra Rettsmedisin er at den umiddelbare dødsårsaken er hjerneblødning utgått fra en karmisdannelse i blodårene i hodet. I rapporten framkommer det at blødningen kan ha oppstått spontant», står det i pressemeldingen.

Politiet skriver 23-åringen har forklart politiet hva som var motivet for slaget, uten at politiet vil si noe om detaljene som er kommet fram i avhør. De skriver at Tobias Hattrem Moa «i umiddelbar tilknytning til dette slaget falt og landet på bakken».

Kan straffes De sier fortsatt, som Dagbladet skrev tidligere denne uka, at det ikke er riktig å kalle hendelsen en slåsskamp. Mange av de som så det som skjedde, skjønte ikke at det de var vitne til kunne resultere i at den unge mannen døde, skrev Dagbladet.

Det samme har den tidligere siktede mannen forklart.

«Det utelukkes ikke at siktede kan straffes for en kroppskrenkelse eller andre forhold i sakens anledning. Dette blir det tatt stilling til på et senere tidspunkt. Den informasjonen som politiet nå har, betyr at siktede ikke lenger kan siktes for Tobias Hattrem Moas død», skriver politiet.

Hattrem Moa døde rett utenfor sin families hjem. Boligen ligger rett ved siden av samfunnshuset og kulturhuset der det tidligere på kvelden var halloween-fest. 

- Det gnager ham Den pågrepne 23-åringen dro hjem etter voldsepisoden. Han fikk beskjed om dødsfallet først da han ble pågrepet i sitt hjem noen kilometer unna, søndag morgen.  

Øyvind Panzer Iversen forsvarer mannen. Han har tidligere sagt til Dagbladet at 23-åringen har det tungt.

- Han er svært preget av det som har skjedd, og han tenker mye på avdødes familie og venner. Han skjønner at de må ha det fryktelig, det gnager ham veldig. Han har god tid til å tenke.

LES OGSÅ: Oppfordrer lokalsamfunnet etter tragedien der Tobias (21) døde: «Ta vare på den siktedes familie»

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram