- Tøff høst for Bjørg og meg

Bjørg Bondevik synes presset mot ektemannen har vært urimelig tøft de siste månedene. Statsministeren sammenlikner perioden med da han ble syk høsten 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KOLBOTN (Dagbladet): - Det har vært en tøff høst med mye press. Også Bjørg synes det har vært tøft. Hun føler at deler av kritikken har vært urimelig. Hun er en uvurderlig støtte som står ved min side og støtter meg uansett. Det er jeg veldig takknemlig for, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

Bedre tider

I går tente han julegrana på Kolbotn med kona Bjørg blant publikum. Etterpå innrømmet han at han gleder seg spesielt til juleferien i år. Den siste tida har vært preget av asylavsløringer, misfornøyde KrF-ordførere, budsjettforlik med Frp og kriseoppslutning på meningsmålingene.

- Høsten har på mange måter liknet på høsten 1998. Da lysnet det i 1999, og jeg håper og tror det også vil lysne i 2003, sier Kjell Magne Bondevik.

Det var høsten 1998 at Bondevik ble sykemeldt på grunn av en depressiv reaksjon.

- Har du vært redd for å bli syk igjen denne høsten?

- Nei, egentlig ikke. Jeg føler meg frisk og i god form. Men periodene likner litt på hverandre. Jeg har fått mange tilbakemeldinger både fra kjente og ukjente som mener at det har vært altfor mye svartmaling og at kritikken har gått for langt, svarer han.

Blir besteforeldre

En vennlig, men bestemt Bjørg Bondevik ønsket i går ikke å utdype uttalelsene til sin mann.

- Men du kan godt skrive at jeg gleder meg til jul, sier Bjørg.

Jula skal Bjørg og Kjell Magne Bondevik tilbringe hos sin eldste sønn og svigerdatter i Grimstad.

- De venter barn igjen i februar, og jeg skal bli bestefar. Det gir selvsagt adventstida, som er ei ventetid, en ekstra dimensjon, sier en stolt Bondevik.

Fra før er han bestefar til lille Simen, som i dag er en frisk liten gutt. Bondeviks barnebarn holdt på å dø da han ble født tre måneder for tidlig.

- Jeg har tenkt mye på det som skjedde sist. Men dette svangerskapet forløper normalt. Vi gleder oss veldig alle sammen, sier Kjell Magne Bondevik.

GLEDER SEG: Bjørg Bondevik mener kritikken mot ektemannen de siste månedene har vært urimelig. Nå ser hun fram til å feire jul med familien.