Tøff høst i vente for Bondevik

Mens statsminister Kjell Magne Bondevik slapper av i sommerferien, er det kommet stormvarsler. Skal man tro opposisjonens ledende talsmenn, og også medlemmer i hans egen regjering, vil det bli en tøff høst for regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når budsjettet for 1999 legges fram, vil ikke regjeringen kunne skylde på at andre har lagt føringene slik tilfellet var i år. Bondevik har gitt klart uttrykk for at det er i forbindelse med 99-budsjettet at folk skal få se hva treparti-regjeringen virkelig står for.

Erfaringene etter snart ett år med sentrumsregjering, viser at det ikke skal bli lett å få til en sentrumspolitikk med klar profil. Uttalelsene fra Høyres Jan Petersen og Fremskrittspartiets Carl I. Hagen gir ikke løfter om at det skal gis ved dørene. Betalingen for samarbeid er at politikken dreies i deres retning.

Ap ingen partner

Arbeiderpartiet synes heller ikke å være noen aktuell partner for regjeringen. Sommerens utspill fra Thorbjørn Jagland varsler ingen oppmyking fra den kanten.

I tillegg til dette kommer kravene fra næringsminister og Venstre-leder Lars Sponheim om at det må føres en mer næringsvennlig politikk om hans parti skal fortsette i regjeringen. På sikt er dette kanskje det alvorligste som har skjedd i sommer. Er det alvorlig ment, kan det være et signal om at det finnes problematiske politiske forskjeller mellom regjeringspartiene, og om en begynnende slitasje i regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer