Tøff hverdag for ambulansearbeidere: -Er blitt truet på livet med ladd pistol og kniv

I helgene bruker ambulansearbeidere i byene nesten alle ressursene sine på fulle folk. De frykter det kan gå på bekostning av andre som trenger deres hjelp.

TRANSPORT AV FYLL: Tilltsvalgt Bjørn Erik Hox forteller om en tøff hverdag, særlig i helgene. -  Vi har en lang utdannelse innen prehospital medisin, men ender opp med å bruke ei hel   helg på å kjøre folk som har drukket for mye. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TRANSPORT AV FYLL: Tilltsvalgt Bjørn Erik Hox forteller om en tøff hverdag, særlig i helgene. - Vi har en lang utdannelse innen prehospital medisin, men ender opp med å bruke ei hel helg på å kjøre folk som har drukket for mye. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ofte er berusede venner en større plage enn pasienten selv. Ingen er så full av feilplassert omsorg som en full venn».

Det sier en av de 874 ambulansearbeiderne som har deltatt i en undersøkelse gjort i samarbeid mellom Fagforbundet og Actis om hvordan alkoholbruk virker inn i tjenestens arbeidsoppgaver og de ansattes arbeidshverdag.

Her svarer hele 75 prosent at de ofte eller en gang iblant opplever at ruspåvirkede mennesker rundt pasienten gjør det vanskelig å utføre jobben.

Krever ressurser

Paramedic ved ambulanseavdelingen hos Oslo universitetssykehus, og klinikktillitsvalgt i prehospital klinikk for Fagforbundet, Erik Hox, mener undersøkelsen er representativ. At en så stor del av ressursbruken til ambulansearbeiderne går med til håndtering av berusede folk er ikke heldig, mener han.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer