Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Tøff hverdag for ambulansearbeidere: -Er blitt truet på livet med ladd pistol og kniv

I helgene bruker ambulansearbeidere i byene nesten alle ressursene sine på fulle folk. De frykter det kan gå på bekostning av andre som trenger deres hjelp.

TRANSPORT AV FYLL: Tilltsvalgt Bjørn Erik Hox forteller om en tøff hverdag, særlig i helgene. -  Vi har en lang utdannelse innen prehospital medisin, men ender opp med å bruke ei hel   helg på å kjøre folk som har drukket for mye. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TRANSPORT AV FYLL: Tilltsvalgt Bjørn Erik Hox forteller om en tøff hverdag, særlig i helgene. - Vi har en lang utdannelse innen prehospital medisin, men ender opp med å bruke ei hel helg på å kjøre folk som har drukket for mye. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Ofte er berusede venner en større plage enn pasienten selv. Ingen er så full av feilplassert omsorg som en full venn».

Det sier en av de 874 ambulansearbeiderne som har deltatt i en undersøkelse gjort i samarbeid mellom Fagforbundet og Actis om hvordan alkoholbruk virker inn i tjenestens arbeidsoppgaver og de ansattes arbeidshverdag.

Her svarer hele 75 prosent at de ofte eller en gang iblant opplever at ruspåvirkede mennesker rundt pasienten gjør det vanskelig å utføre jobben.

Krever ressurser

Paramedic ved ambulanseavdelingen hos Oslo universitetssykehus, og klinikktillitsvalgt i prehospital klinikk for Fagforbundet, Erik Hox, mener undersøkelsen er representativ. At en så stor del av ressursbruken til ambulansearbeiderne går med til håndtering av berusede folk er ikke heldig, mener han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

Til 1. juli

PÅSKETILBUD

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder)

KJØP Til 1. juli

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

Til 1. juli GRATIS* Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/md) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?